Sfaturi pentru Ponta de la un economist american - Solutii pentru o Romanie prospera

Vineri, 25 Octombrie 2013, ora 16:27
2681 citiri
Sfaturi pentru Ponta de la un economist american - Solutii pentru o Romanie prospera

Romania are mare nevoie de investitii straine si trebuie sa se bazeze pe fortele proprii pentru a le obtine, mai ales ca tarile mici sunt foarte atractive pentru multinationale, a apreciat, vineri, economistul american Joseph Quinlan.

"Perspectivele pentru investitii in Europa sunt in continuare destul de bune, avand in vedere ca UE este cel mai bogat si mai mare bloc economic din lume. Firmele americane cauta respect pentru drepturile de proprietate, mana de lucru calificata, usurinta pentru deschiderea unei afaceri si parteneri competitivi.

Pentru a atrage mai multe investitii straine, Romania trebuie sa se intoarca la lucrurile de baza, adica sa aiba din ce in ce mai multi oameni bine pregatiti si cu studii superioare, dar si sa creeze firmelor un mediu propice de dezvoltare", a aratat economistul american in relatii transatlantice Joseph Quinlan, in cadrul unei conferinte organizate de Camera de Comert Americana in Romania (AmCham), conform comunicatului publicat pe site-ul institutiei.

De asemenea, el a mentionat ca Romania a avut o crestere mai mare ca a Braziliei si ca este mai atractiva pentru investitori ca multe alte state, precum India.

"Tarile mici pot trage multi dolari de la multinationale, vezi cazul Mercedes sau Google, care au venit in Romania", a spus Quinlan, citat de Mediafax.

El a aratat ca atragerea de investitori straini depinde doar de Romania, respectiv de masurile luate de autoritati pentru incurajarea investitiilor.

Joseph Quinlan a mai spus ca l-ar sfatui pe premierul Romaniei, Victor Ponta, sa "imbratiseze" multinationalele si capitalul privat, sa intareasca institutiile publice si sa promoveze tara noastra ca destinatie pentru investitii si pe alte piete decat cele traditionale.

De altfel, AmCham a comunicat ca recomanda autoritatilor tarii noastre sa se axeze pe imbunatatirea cresterii economice, printr-un sistem de taxe predictibil si echitabil, transparenta in luarea deciziilor, o lupta determinata impotriva coruptiei, infrastructura imbunatatita, capacitate administrativa crescuta, strategii noi pentru piata muncii si eforturi sustinute pentru a dezvolta piata de capital.

C.P.

Citeste si:
Ce efecte are pentru PNL scandalul plagiatului tezei de doctorat a premierului Nicolae Ciucă
Ce efecte are pentru PNL scandalul plagiatului tezei de doctorat a premierului Nicolae Ciucă
Informația cum că premierul Nicolae Ciucă și-ar fi plagiat teza de doctorat a provocat numeroase reacții pe scena politică, în special în tabăra liberalilor care par că s-au împărțit...
Cum își face AUR imagine grație bâlbelor guvernului: ”Sunt jumătăți de adevăr pentru a livra electoratului victorii”
Cum își face AUR imagine grație bâlbelor guvernului: ”Sunt jumătăți de adevăr pentru a livra electoratului victorii”
Alianța pentru Unirea Românilor s-a poziționat constant împotriva guvernelor care s-au perindat la conducere în ultima perioada, iar cele mai agresive discursuri au vizat măsurile impuse în...