Turismul balnear, tinut in moarte clinica. Vezi 2 statiuni "resuscitate" de investitori straini

Joi, 03 Octombrie 2013, ora 12:33
3587 citiri
Turismul balnear, tinut in moarte clinica. Vezi 2 statiuni "resuscitate" de investitori straini

Cat timp autoritatile discuta si fac planuri, tot investitorii straini sunt cei care scot statiunile balneare din mocirla. Nici pentru ei drumul nu este usor. Se "impotmolesc" in legislatia greoaie si lipsa de interes din partea autoritatilor locale. Toate "necazurile" vin de la faptul ca bazele medicale sunt in grija Ministerului Sanatatii si nu la Turism, asa cum ar fi normal.

Ceea ce a "mai miscat" prin statiunile balneare, in ceea ce priveste investitiile a venit tot de la mediul privat. In ciuda bunelor intentii ale oamenilor de afaceri, care au "mirosit" oportunitatea de a face bani din turismul balnear, tot autoritatile sunt cele care pun piedica.

"Complexul Steaua de Mare, format din trei hoteluri Delfinul, Meduza si Steaua de Mare, unitati de cazare foarte mari care, altadata, aveau turisti norvegieni, francezi, englezi, din aprilie pana in octombrie, sunt legate prin coridoare de baza medicala, Efosan. Clinica apartine ministerului Sanatatii, iar hotelurile au fost luate de un investitor privat de anul trecut. Omul de afaceri este legat de maini si de picioare pentru ca in baza medicala nu investeste nimeni. In plus, el a cerut autoritatilor sa administreze si sa investeasca el in baza medicala, insa a fost refuzat de Ministerul Sanatatii.", a declarat pentru Business24 Corina Martin, vicepresedinte ANAT.

Aflati care sunt statiunile balneare care pot constitui un exemplu si pentru restul centrelor in continuarea articolului Turismul balnear, tinut in moarte clinica. Vezi 2 statiuni "resuscitate" de investitori straini pe Business24

#turism balnear, #investitii turism balnear, #turism balnear Romania 2013, #Baile Felix investitii, #Sovata investitii , #investitii straine