UE pregateste o lovitura puternica pentru Rusia

Joi, 03 Iulie 2014, ora 17:20
3744 citiri
UE pregateste o lovitura puternica pentru Rusia

Uniunea Europeana (UE) ia in considerare posibilitatea de a sista finantarea proiectelor din Rusia de catre BERD si BEI, au declarat joi doi oficiali guvernamentali ai UE.

Liderii europeni au in vedere extinderea sanctiunilor aplicate Rusiei, pentru ca aceasta sa contribuie la solutionarea conflictului din Ucraina, relateaza Bloomberg.

Sunt vehiculate mai multe scenarii pentru oprirea finantarii din partea Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) si a Bancii Europene pentru Investitii (BEI) pentru proiectele din Rusia, au precizat sursele citate.

Rusia incepe sa-si faca griji: Noile sanctiuni chiar ar putea avea consecinte grave

Rusia este principalul beneficiar al finantarilor pentru proiecte acordate de BERD, care isi are sediul un Londra, cu investitii de 1,8 miliarde de euro anul trecut.

Printre proiectele recente se numara un imprumut pentru conducte, cumpararea unei participatii minoritare la un dezvoltator imobiliar si un imprumut acordat unui lant de hipermarketuri.

De asemenea, BEI a acordat Rusiei imprumuturi in valoare totala de 1,4 miliarde de dolari in 2013.

Liderii europeni au precizat ca "vor lua deciziile necesare, care vor include si sanctiuni", pentru a promova discutiile in vederea rezolvarii conflictului din Ucraina, a declarat presedintele UE, Herman Van Rompuy, in Parlamentul European.

"Facem acest lucru pentru ca negocierile sa poate fi derulate", a spus Rompuy.

Colaborarea dintre Moscova si BERD, institutie care investeste aproximativ 9 miliarde de euro pe ani din Mongolia pana in Maroc, a devenit un subiect controversat dupa ce Rusia a anexat Crimeea in luna martie a acestui an.

In prezent, Rusia asteapta aprobarea BERD pentru proiecte precum o extindere de 300 de milioane de euro a unei lunii de credit pentru promovarea eficientei energetice, un imprumut de 180 de milioane de dolari pentru achizitionarea in leasing de echipament agricol si forestier sau un imprumut pentru un producator rus de material izolant pentru acoperisuri.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#Rusia bani BERD BEI, #BERD proiecte Rusia, #UE Rusia Ucraina , #investitii straine
Comentarii
Poza GuessWho
GuessWho
rank 5
Rusia trebuie sa-si puna cotiere, ca sa n-o doara...:))))