Un gigant energetic creste investitiile in tara noastra

Marti, 08 Aprilie 2014, ora 14:26
2658 citiri
Un gigant energetic creste investitiile in tara noastra

E.ON a anuntat, marti, ca va mari in acest an investitiile in tara noastra, suma bugetata fiind de 406 milioane de lei (95 milioane de euro).

"Pentru 2014, ne-am propus cel mai ambitios plan de investitii din ultimii noua ani. Desi exista unele probleme, cum ar fi cele legate de introducerea unor taxe si recunoasterea unor costuri, in urma dialogului cu autoritatile am reusit sa identificam solutii de echilibru, astfel ca speram sa putem evita pe cat posibil un eventual risc de a reduce investitiile", a declarat Frank Hajdinjak, director general E.ON Romania, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Compania a investit, in total, anul trecut, circa 369 milioane de lei (83 milioane de euro) in special in modernizarea retelelor de distributie a gazelor naturale si energiei electrice.

In plus, in 2014, in acest scop este bugetata suma de 406 milioane de lei (aproximativ 95 milioane de euro).

Veste buna pentru Romania: Investitiile straine, la maximul ultimilor patru ani

Investitiile totale realizate de E.ON de la venirea sa pe piata din Romania se ridica la circa 5,2 miliarde de lei (peste 1,1 miliarde de euro).

"Am dovedit ca suntem unul dintre cei mai importanti investitori, dar si un contribuabil semnificativ, virand catre statul roman circa 5 miliarde de lei (peste 1,2 miliarde de euro) sub forma de impozite si taxe", a subliniat Frank Hajdinjak.

E.ON Romania, care face parte din grupul german cu acelasi nume, activeaza in domeniile furnizarii si distributiei de gaze naturale si energie electrica.

C.P.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#E ON Romania investitii, #investitii companii straine, #investitii straine 2014 , #investitii straine