Universitatea Harvard, cel mai mare proprietar privat de paduri din Romania

Joi, 28 Aprilie 2011, ora 14:59

   

Universitatea Harvard, cel mai mare proprietar privat de paduri din Romania
Un fond de investitii al Universitatii Harvard este actionarul majoritar al celui mai mare proprietar de paduri din Romania, compania Scolopax din Focsani.

In afara de padurile detinute de stat, administrate de Romsilva, Scolopax este pe primul loc in topul celor mai mari proprietari de paduri din Romania, potrivit datelor de la Ministerul Mediului, relateaza Ziarul Financiar.

Potrivit directorului executiv al Scolopax, Sven Rutgersson, in spatele Phemus Corporation, actionarul majoritar al companiei, se afla un fond al Universitatii Harvard.

Rutgersson a precizat ca firma Scolopax detine 35.000 de hectare de paduri si 2.000 de hectare de teren agricol, achizitiile incepand in 2005. El a adaugat ca acestea vor continua "in functie de dezvoltarea Romaniei".

In topul proprietarilor de paduri se numara mai multe comune si primarii, dar si regele Mihai.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5244 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
tata
rank 5
Ar fi interesant
De stiut la ce pret au cumparat aceasta pleasca,sau poate au primit-o cadou...noi nu ne vindem Tara..o dam degeaba...
ghighi
rank 5
Pretul ?
Ceva ...peste comision.
sorinakis
rank 1
...
Romanul e frate cu toporul. "exploatarea in devalmasie" de care zici inseamna "furat ca-n codru" la noi
Giovanniilromeno
rank 1
!!!
Cred că a venit momentul unei noi... NAŢIONALIZĂRI ! Nu de alta, dar pădurile sunt ale mosnenilor si toti cei ce le detin azi, incalcă actul originar al improprietăririi, care specifica expres, EXPLOATAREA IN DEVĂLMĂSIE si IMPOSIBILITATEA VINDERII ACESTUI DREPT. Asa că... aveti putintică răbdare, pentru că cei ce au cumpărat sau primit cadou, NU AU ACOPERIRE LEGALĂ, CUMPĂRÂND SAU PRIMIND CEVA ... FURAT !
ghighi
rank 5
Corect
Dar mai intai sa fie cercetat de DNA modul de vanzare, licitatia, ofertele,si bazale de calcul ale pretului cerut.

Justitia are de lucru pe 10 ani inainte la vcate pradaciuni a facut unele guverne.
Mihai1
rank 1
Vindem tot
Sa fie sanatosi. Daca baga amenda pentru terenurile nelucrate vindem si noi terenurile familiei dar nu unor romani. Sa fie ca in tara jidanilor care au cumparat terenurile harapilor si dupa aia i-a luat cu suturi in c. de acolo.
TaraVrancei
rank 5
...OARE CINE , OARE CINE ... TE-A "LUAT"(furat) DE LANGA MINE ...
...PENTRU CEI MAI CURIOSI DINTRE VOI TREBUIE SA VA SPUN CA MULTA "ISTORIE" MODERNA A FOST "SCRISA" DE MAFIOTII DIN VRANCEA(Focsani este sediul "SCOLOPAX")...NU DEGEABA MAFIOTUL DUTA VREA SA PUNA MANA PE 1700 DE HECTARE DE PADURE LA CARE N-AU VISAT NEAM DE NEAMUL LUI VREODATA...DAR ACOLO UNDE JUSTITIA ESTE MANA IN MANA CU MAFIOTII SE POATE INTAMPLA ORICE...sa va fie de bine dragi Romani...
ghighi
rank 5
mAfiotii din Vrancea trebuiesc NOMINALIZATI si DNA sa se sesizeze din oficiu.
Asta vrem.. domnilor bprocurori dreptate si , starpirea coruptiei si pedepsirea faptasilot.

Voi puteti face aceasta, inbazacestui articol.
Va cerem acest lucru.
ghighi
rank 5
Fie guvrnul vostru dar padurile ale noastre !
Ce rau au rfacut romanii ca au elininat din legea 18 prevedetea ce-i ingradea pe streini la detinerea de terenuri in Romania.
Greseala politicienilor se plateste si proistul PROST ramane.
cashnexus
rank 1
titlu
Socolopax SRL este persoana juridica ROMANA, asa ca si "sub" vechea lege putea detine terenuri in proprietate. In multe tari (Seychelles de exemplu) in care exista restrictii ref detinerea terenurilor de catre straini, se practica incorporarea unei companii locale care cumpara terenul si care la randul ei e detinuta de nerezidenti. Cine sunt actionarii lui Socolopax, e alta poveste iar Phemus chiar a platit bani buni pe partile sociale. Interesant e altceva: cine i le-a vandut!
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor