Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Vezi unde vor sa investeasca chinezii in Romania

Marti, 12 Aprilie 2011, ora 14:40
3664 citiri
Vezi unde vor sa investeasca chinezii in Romania
Foto: Arhiva

Relatiile bilaterale dintre Romania si China servesc intereselor celor doua tari, dar si locuitorilor lor, a declarat ambasadorul chinez in Romania, Liu Zengwen.

"Romania este printre primele tari care a recunoscut Republica Populara Chineza. Avand in vedere ca cele doua tari au stabilit relatii diplomatice la 05 octombrie 1949, ele au mentinut prietenia traditionala si s-au sprijinit reciproc in anumite momente cruciale, in ciuda schimbarilor uriase petrecute in ambele tari in contextul intern si international", a declarat Liu pentru Xinhua.

Ambasadorul chinez la Bucuresti mai spune ca in ultimele doua decenii Romania si China au avut contacte stranse in diverse domenii, iar prietenia intre cele doua popoare s-a consolidat si au crescut schimburile comerciale bilaterale.

Astazi, cu un capital social estimat la 400 milioane de dolari, Romania este o destinatie majora a investitiilor chineze in Europa Centrala si de Est.

In ultimii ani, comertul bilateral a crescut cu o rata de 20% pe an, a spus Liu, adaugand ca chiar si in 2010, cand comertul global a fost inca afectat de criza financiara, comertul bilateral a reusit o crestere de 33,8%, cu o cifra de 3,76 miliarde de dolari.

Prevazand largi perspective de cooperare intre cele doua tari, ambasadorul chinez la Bucuresti sustine ca multi investitori chinezi sunt interesati in Romania de infrastructura, energie, agricultura si turism.

Intre timp, China saluta si incurajeaza investitorii romani sa imbratiseze vastele oportunitati de afaceri din vestul Chinei, a adaugat el.

In plus, tot mai multi romani au demonstrat interesul lor puternic fata de cultura chineza, dupa cum arata numarul in crestere al romanilor care inveta limba chineza.

Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
Numărul românilor care vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Numărul românilor care vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Un număr tot mai mic de români caută un loc de munca în altă țară și numărul este în scădere de șase ani. Un studiu realizat la nivel global a dezvăluit că românii ar prefera să...
#investitori chinezi Romania, #interesati agricultura turism , #investitii straine
Comentarii
Poza RN
RN
rank 5
"Astazi, cu un capital social estimat la 400 milioane de dolari, Romania este o destinatie majora a investitiilor chineze in Europa Centrala si de Est."