Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Africa, prea mica pentru Tender: Lumea este tinta mea! - Interviu B24

Marti, 27 Decembrie 2011, ora 10:29
3135 citiri
Africa, prea mica pentru Tender: Lumea este tinta mea! - Interviu B24
Ovidiu Tender

A cucerit Africa, Europa si acum se muta in America de Sud. Banii nu sunt o problema pentru omul de afaceri Ovidiu Tender, care deschide companii in toate cele patru zari ale lumii. Investeste in agricultura si pariaza totodata pe bogatiile ascunse ale solului.

Astazi, proiectele mele pentru viitor se refera la o zona care se numeste "toata lumea". Vreau sa creez centre in Dubai si in Hong Kong in conditiile in care

Africa o am, Europa o am si anul viitor mai am ca tinta America de Sud. Lumea este tinta mea", a declarat Ovidiu Tender intr-un interviu acordat Business24.ro.

In opinia acestuia, lumea se confrunta cu un lung sir de crize. De aceea, urmatoarea pe lista omenirii va fi criza alimentara, care ar putea afecta lumea in urmatorii 6-7 ani.

- Domnule Tender, care sunt avantajele derularii unei afaceri in Africa? Care este, de exemplu, costul fortei de munca in Africa?

- Costurile cu forta de munca sunt normale pentru regiunea respectiva, ma refer la forta de munca necalificata. Nu sunt diferente semnificative ca intre Romania si Germania. Salariul normal al unui muncitor necalificat in acea zona este intre 100-200 de euro.

Nu pretul fortei de munca a fost determinant in decizia mea de a merge in Africa ci oportunitatea pe care o prezinta Africa in domenii de activitate precum resursele minerale si agricultura. Toata intreaga Africa este o oportunitate pentru ca exista o nevoie de crestere in absolut orice.

Citeste continuarea pe Business24.ro.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#ovidiu tender afaceri africa, #resurse minerale africa tender, #companie africa tender, #investitii 2012 ovidiu tender, #criza alimentara ovidiu tender, #agricultur, #interviu ovidiu tender , #investitii