Ambasadorul Greciei: Economia romaneasca nu are finantare suficienta

Duminica, 20 Iulie 2014, ora 22:22
3296 citiri
Ambasadorul Greciei: Economia romaneasca nu are finantare suficienta

Ambasadorul grec la Bucuresti, Grigorios Vassiloconstandakis, declara, intr-un interviu, ca o problema cu care se confrunta toti investitorii din Romania este lipsa de finantare, solutia fiind crearea unor structuri care sa-si asume sarcina cresterii absorbtiei fondurilor europene.

Grigorios Vassiloconstandakis sustine ca, in pofida crizei, firmele grecesti au continuat sa investeasca in Romania, deoarece aici gasesc "un mediu de afaceri favorabil". Una dintre problemele semnalate de toti investitorii este finantarea insuficienta, multe oportunitati de business negasind surse de finantare.

In opinia ambasadorului grec, solutia la aceasta problema consta in dezvoltarea unor structuri, atat in sectorul public, cat si in cel privat, care sa-si asume sarcina de a creste absorbtia fondurilor UE.

Vassiloconstandakis declara ca oamenii de afaceri greci si bancile grecesti care opereaza in Romania pot da o mana de ajutor in acest sens, ca urmare a experientei de succes de patru decenii in ceea ce priveste absorbtia fondurilor UE de catre Grecia, in special in infrastructura de transport, de care Romania are nevoie.

Pe de alta parte, Grigorios Vassiloconstandakis precizeaza ca reducerea deficitului bugetar si cresterea competitivitatii vor face din Grecia o destinatie de investitii mai atractiva, motiv pentru care ii invita pe oamenii de afaceri romani sa ia in considerare noi oportunitati de business in tara sa.

"O problema comuna pentru toti investitorii este faptul ca economia romaneasca nu are finantare suficienta. Ce vreau sa spun este ca multe oportunitati de business, cu un potential imens, nu gasesc surse de finantare.

Solutia consta in dezvoltarea unor structuri, atat in sectorul public, cat si in cel privat, care sa-si asume sarcina de a creste absorbtia fondurilor UE.

In atingerea acestui obiectiv, eu va asigur ca oamenii de afaceri greci si bancile grecesti care opereaza in Romania au multe de oferit, avand in vedere experienta de succes de patru decenii in ceea ce priveste absorbtia fondurilor UE in tara noastra, si mai ales in infrastructura de transport, de care Romania are nevoie", sustine ambasadorul Greciei la Bucuresti.

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#investitori greci Romania, #interviu ambasador Grecia Romania, #Grecia investitii Romania, #economie Romania, #investitii Romania 2014 , #investitii
Comentarii