Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Boc: Romania trebuie sa ramana tara UE cu cea mai mare alocare din PIB pentru investitii

Vineri, 09 Septembrie 2011, ora 22:31
1748 citiri
Boc: Romania trebuie sa ramana tara UE cu cea mai mare alocare din PIB pentru investitii
Foto: Arhiva

Obiectivul Guvernului pentru 2012 este ca Romania sa ramana in continuare tara din UE cu cel mai mare procent din PIB alocat investitiilor care sa asigure astfel cresterea locurilor de munca si crearea de noi locuri de munca, a declarat vineri premierul Emil Boc, dupa intalnirea cu patronatele, de la Ministerul Finantelor.

"Obiectivul Romaniei este ca in continuare sa fie tara din UE care aloca cel mai mare procent din PIB pentru investitii ca si in 2011. Obiectivul este ca si in 2012 Romania sa ramana tara cu cel mai mare procent din PIB alocat investitiilor, adica punerea accentului pe crearea de locuri de munca si sustinerea cresterii economice", a afirmat premierul Boc.

El a aratat ca in contextul international de inrautatire a situatiei economice, Romania trebuie sa isi maximizeze toate avantajele pe care le are pentru a-si asigura cresterea economica in anul urmator si sa isi pastreze sansele de viitor in UE si in competitia globala.

"Nu cred ca vom avea probleme sa ramanem in graficul cresterii economice de 1,5% in 2011, dar in contextul inrautatirii perspectivelor economice mondiale, anul 2012 trebuie sa fie extrem de bine pregatit cu decizii care sa sustina sustinerea mediului economic", a evidentiat el.

Basescu vrea asumarea investitiilor: La noi nimeni nu semneaza de frica DNA

Premierul a mentionat ca avantajele tarii noastre trebuie sa fie atragerea de investitii straine, sustinerea investitiilor autohtone, dezvoltarea proiectelor de parteneriat public-privat, sustinerea in continuare de catre Guvern a investitiilor publice, eliminarea birocratiei si acordarea de garantii de stat in diverse forme pentru sprijinirea si derularea afacerilor.

Boc a subliniat ca "reforma statului" realizata prin masurile actualului Guvern a permis alocarea in 2011 a 36 miliarde de lei pentru investitii, fata de 33 miliarde in 2010, iar acest obiectiv de sustinere a investitiilor va ramane in continuare pe prim plan in prioritatile Executivului.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#Boc Romania investitii, #clasament ue investitii romania , #investitii