Cel mai bogat om din Lituania va construi 4 hoteluri in Romania

Marti, 20 Martie 2018, ora 15:26
7039 citiri
Cel mai bogat om din Lituania va construi 4 hoteluri in Romania
Foto: Arhiva Ziare.com

Cel mai bogat lituanian, Nerijus Numavicius, impreuna cu fratele sau Vladas si cu Mindaugas Bagdonavicius, fost actionar al grupului Vilniaus Prekyba (VP), investeste intr-o afacere cu hoteluri in Romania.

Printre investitori se afla si Arunas Beleska, fostul proprietar al lantului hotelier Europa, care acum controleaza compania de management hotelier Appex Alliance, informeaza Baltic Times.

Directorul general al Appex Alliance, Augustinas Barauskas, a declarat ca firma intentioneaza sa construiasca patru hoteluri in Romania, cu peste 1.000 de camere.

"Compania a atras investitori si va dezvolta patru hoteluri in capitala Romaniei, Bucuresti, si ulterior le va opera conform unor acorduri de franciza cu cele mai mari lanturi hoteliere internationale - Marriot si Hilton Worldwide. Constructia ar urma sa fie finalizata pana in 2022", se arata intr-un comunicat al Apex Alliance.

"Piata hoteliera in Romania este subdezvoltata. Majoritatea investitorilor inca abordeaza piata cu prudenta, dar credem sa aceasta tendinta este temporara. In urmatorii ani, vor fi mai multe branduri internationale pe aceasta piata. Deocamdata, este atractiv sa investesti si sa dezvolti acest domeniu in Romania", a afirmat Barauskas.

Consiliul Concurentei din Lituania a anuntat ca a primit o solicitare de la companiile controlate de Nerijus Numavicius pentru achizitionarea unei participatii majoritare in Apex Holding Limited, o noua companie infiintata in Cipru, obtinand astfel controlul indirect asupra operatiunilor din Romania.

Conform informatiilor de pe site-ul Apex Alliance, in portofoliul sau se afla hotelul de patru stele Courtyard Marriott care va fi deschis anul acesta la Vilnius, Hilton Garden Inn in Bucuresti, Hilton Garden Inn aflat in constructie in Vilnius, doua hoteluri - Courtyard si Moxy - in Bucuresti, si un Hilton Garden Inn aflat in constructie in Riga.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a extins accesul la funcția Magic Editor. Ce dispozitive o pot accesa
Google a extins accesul la funcția Magic Editor. Ce dispozitive o pot accesa
Google a extins accesul la funcția Magic Editor, inițial disponibilă exclusiv pe telefoanele Pixel 8, la întreaga serie Galaxy S24 și alte dispozitive Android. Mișcarea demonstrează...
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Conform informațiilor recente venite din rândul furnizorilor de componente, Samsung are în plan să grăbească lansarea noului model Galaxy S24 FE. Mișcarea vine în urma performanței...
#om bogat Lituania hoteluri Bucuresti, #Nerijus Numavicius hoteluri Bucuresti , #investitii straine