Boc cere regim de urgenta in Guvern pentru orice investitie de peste un milion de euro

Miercuri, 28 Septembrie 2011, ora 23:26

   

Boc cere regim de urgenta in Guvern pentru orice investitie de peste un milion de euro
Prim-ministrul Emil Boc a cerut ca fiecare proiect major de investitii sa fie adus in atentia Guvernului pentru ca procedurile de avizare sa nu treneze in mod nejustificat.

Solicitarea premierului vizeaza atat investitiile straine, cat si pe cele romanesti. "Orice investitie peste un milion de euro vreau sa fie discutata si analizata foarte pe scurt in Guvern pentru a grabi procedurile de avizare pentru realizarea unei asemenea investitii, deoarece am observat ca, daca lasam mecanismul birocratic sa-si faca de cap, investitorii isi iau intentiile si banii si pleaca acasa", a spus Emil Boc.

Tot in acest sens, Boc a decis sa ia sub directa sa obladuire Centrul Roman pentru Promovarea Comertului si a Investitiilor Straine care, pana acum, se afla in subordinea unui secretar de stat de la Ministerul Economiei.

"Centrul nu va fi mutat structural de la minister pentru ca nu avem nevoie de birocratie in plus. Acest Centru va trebui sa dea un raport saptamanal in fata Guvernului cu privire la fiecare investitie solicitata in Romania, cu privire la etapele si procedurile de avizare de nivel national si local", a cerut Boc.

El a motivat oportunitatea acestei decizii prin faptul ca Romania trebuie sa devina un mediu investitional atractiv. "Suntem intr-o competitie globala, criza economica accentueaza aceasta competitie. Exista risc major de delocalizare a unor investitii din Romania si din Europa care sa plece in alta parte. Trebuie sa fim atenti ca, in aceasta eventualitate, oricand sa fim pregatiti sa atragem alte investitii straine", a mai spus Emil Boc.
Sursa: rNews

Articol citit de 1602 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
romanianwars
rank
interesant
credeam ca traim intr-o societate si economie libera, nu stiam ca trebuie aviz de la Reichstag. Aaaa era doar propaganda cu libertatea si restu'?
dinum
rank
la guvern nu se iau spagi mici
da ce are cu guvernu cineva care face o fabrica de ciorapi?
ce vrea guvernul acesta hotz?
sa dijmuiasca tot?
pana cand?
mamaliga nu explodeaza!
acinoI
rank
Adio..atentia.. la d.l secretar de stat.
Nu avizezi in termen iti iei,,diplomatul,, si....inchizi usa pe dinafara.
Erikaa
rank
buna idee
Economia Romaniei este intr-o situatie stabila, datorita masurilor eficiente luate de premierul Emil Boc. Trebuie sa avem grija in privinta asta, sa se analizeze la cald toate deciziile. Foarte buna ideea!
Maria Chis
rank
gestionare
Emil boc a gestionat foarte bine toate situatiile, chiar in conditii de criza mondiala, ba chiar a reusit sa ridice mult nivelul tarii. Nu ne mai permitem sa pierdem bani, dintr-o simpla neatentie sau dezorganizare
Maris Cosmin
rank
om corect si calculat
Daca nu erau anii astia cu Bmil boc la conducere nu prea cred eu ca vedeam lumina prea curand, in ceea ce priveste situatia economica. Toate rezultatele acestea sunt rezultatul masurilor luate de acesta. trebuie un om ca Emil Boc, un om corect si calculat care sa puna un pic probleme astea legate de economie.
Antonia Savu
rank
regim de urgenta in Guvern
Emil Boc este un om cu picioarele pe pamant care stie cat e de important sa actionezi atunci cand e nevoie! Faptul ca a cerut regim de urgenta in Guvern pentru orice investitie de peste un milion de euro dovedeste competenta si responabilitatea sa!
Maria B
rank
boc priveste spre viitor
romania are in acest moment nevoie de investitii si investitori pentru stabilitatea economiei si noi locuri de munca…initiativa premierului emil boc este cat de poate de binevenita dat fiind faptul ca multi se sperie de birocratie inainte de a incepe ceva…este clar faptul ca emil boc vrea fapte si rezultate concrete care sa conteze pentru viitor…
MirceaPopescu
rank
poporul roman
Chiar daca avem multe minusuri avem si plusuri: romanii sunt harnici si cinstiti mai ramane doar ca posibilii investitori sa vada acest lucru! Primul-ministru Emil Boc este prima dovada de competenta si putere de munca
Valentina Ionescu
rank
masurile guvernului boc
pana acum s-a dovedit ca multe masuri ale acestui guvern au fost eficiente si au avut rezultatele asteptate… sunt convinsa ca si aceasta noua masura a fost gandita si va fi pusa in aplicare tocmai pentru a respecta nevoile mediului de afaceri…capacitatea de a se adapta si de a reactiona imediat sunt caracteristici foarte utile ale agestu guvern.
HoriaS
rank
boc si investitiile
Premierul Emil Boc este un bun strateg iar planul sau de dezvoltare a Romaniei va fi complet daca toate initiativele sale vor fi puse in aplicare. Pana acum nu a dat gresa in nici un domeniu si asta demonstreaza capacitatile domniei sale de a gestiona si reactiona chiar si in perioada de criza!
Ianys
rank
regim de urgenta
Sustinerea economiei in momentul de fata este un efort comun, depus de fiecare cetatean al tarii si nu pot spune decat ca Boc este omul potrivit care sa gestioneze situatiile create.
Demian Liviu
rank
sa tinem cont
Ar trebui sa tinem cont de ceea ce spune dansul pentru a nu ajunge la o alta criza economica. este o solutie inteleapta, impusa de un om inteligent, cinstit si corect
Dragos A
rank
ce-i in gusa si-n capusa
emil boc este realmente preocupat de economie si de facilitarea accesului investitorilor. e logic ca trebuie sa le facem viata usoara investitorilor de orice fel, e in interesul nostru, nu sa ne poticnim de birocratii depasite. foarte bine lucrat
soricel80
rank
economia
ca dovada ca guvernul boc isi da tot interesul pentru lansarea economiei romanesti. odata ce se pune economia pe picioare, toate celelalte probleme sunt bagatele, si nu e nimeni mai potrivit pentru a o face decat acest guvern
dumi s
rank 2
domn profesor
n-as fi vazut o asemenea masura luata de USL nici intr-o mie de ani. se vede clar diferenta. emil boc este un profesionist, nu un politician de weekend, un amator, sau un tinerel fara experienta. de altfel, este un profesor, si asta spune multe
uifalean
rank 2
actiune
fapte, actiune, nu doar vorbe - asta l-a caracterizat mereu pe emil boc. foarte buna initiativa si sunt sigur ca se vor observa rezultate MAJORE in economie.
bayas
rank 2
felicitari
cu genul asta de atitudine si gandire, numai pe drumul cel bun putem fi. il felicit din nou pe domnul emil boc pentru initiativa si pentru pragmatismul excelent de care da dovada
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor