Ziare.com

Guvernul permite privatizarea Loteriei ca sa poata sa o includa in Fondul Suveran de Dezvoltare

Miercuri, 03 Aprilie 2019, ora 22:14

   

Guvernul permite privatizarea Loteriei ca sa poata sa o includa in Fondul Suveran de Dezvoltare
Guvernul a abrogat, miercuri, prin ordonanta de urgenta, prevederea legala care interzice privatizarea Companiei Nationale Loteria Romana. Masura a fost luata pentru a putea transfera compania Fondului Suveran de Dezvoltare si Investitii (FSDI).

"Actiunile nominative ale Loteriei Romane sunt detinute in totalitate si in mod exclusiv de statul roman", este prevederea care a fost abrogata din OUG nr. 159/1999 privind infiintarea companiei, anunta Profit.ro.

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Nelu Barbu, a declarat ca prin aceasta modificare Compania Nationala 'Loteria Romana' va putea face parte din Fondurile suverane de dezvoltare si investitii.

El a explicat ca este necesara aceasta modificare inainte de "hotararea de guvern prin care se va crea, practic, Fondul Suveran de Dezvoltare si Investitii".

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

"Pentru a se crea posibilitatea ca, la momentul infiintarii unor fonduri suverane, la capitalul social al acestora sa poata fi aportate actiunile detinute de statul roman la CN Loteria Romana SA, este necesara o interventie legislativa la nivel primar.

Tinand cont de faptul ca nu se mai justifica reglementarea la nivel de lege a participatiei statului la aceasta societate (intrucat calitatea de actionar este prevazuta in Hotararea Guvernului nr. 34/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Finantelor Publice), se propune abrogarea prevederilor corespunzatoare din OUG nr. 159/1999 privind infiintarea Companiei Nationale "Loteria Romana" - SA, precum si a actului constitutiv al societatii, prevazut in anexa actului normativ, in scop de asanare legislativa, intrucat de-a lungul timpului, printr-o serie de hotarari ale adunarilor generale a actionarilor companiei, s-au aprobat noi statute, conform dispozitiilor legale in vigoare, forma sa actuala diferind de cea din anexa actului normativ", se arata in nota de fundamentare a ordonantei de urgenta.

Un proiect de act normativ publicat luna trecuta de Ministerul Finantelor Publice (MFP) arata ca Loteria Romana si Imprimeria sunt primele doua companii pe care statul propune sa fie incluse in Fondul Suveran de Investitii si Dezvoltare (FSID).

Actiunile detinute de stat la 28 de companii vor participa la capitalul social al Fondului Suveran de Dezvoltare si Investitii (FSDI), reprezentand un aport in natura in valoare de 10,112 miliarde de lei, potrivit unui proiect de Hotarare de Guvern publicat de Ministerul Finantelor Publice.

Capitalul social total al FSDI, initial, este stabilit la 19,112 miliarde de lei si este format din aport in numerar in valoare de 9 miliarde lei, provenit din venituri din privatizare, si din aport in natura reprezentat de pachetele de actiuni nominative in valoare 10,112 miliarde de lei, detinute de stat la cei 28 de operatori economici.

Citeste si:
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 5763 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
7 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Loteria este singura institutie profitabila din Romania. Este normal

ca ea sa fie capturata de guvernul ineptocrat Dragnea3.

 

Loteria - de la stat la mafie

Scoaterea loteriei din proprietatea statului nu are decat un singur scop: acapararea unei surse financiare sigure de catre Mafia Rosie Criminala.

 

Imprimeria nationala?

Pai ce face un stat fara controlul asupra imprimeriei nationale?

 

Intra in proprietatea lui Dragnea. Care o sa domneasca prin

decrete pe care le scrie noaptea si le publica dimineata. Daca vrea, da un decret ca toti romanii trebuie sa-i pupe, odata pe an, ciorapii flausati, dupa ce a stat cu ei zece ore la sedinta

In orice Stat normal

Loteria este sub controlu Statului...ce sa mai zic de bogatiile naturale,zacaminte ape,energia electrica...si restu.Sa fie inca un tun financiar dat de Guvernu actual....

 

Partidul&Ciracii

Praful si pulberea se alege de Romania "guvernata" de Partid si Ciraci.
Cand o bucata din trupul sfant al tarii,Insula Belina,e rupta si data cadou Lideroiului sa dat startul.
Toti se ingramadesc sa jefuiasca.Jefuiesc si apoi fug in Mdagascar,Costa Rica,Serbia unde cu complicitatea lui tuDorel benchetuiesc si dau cu tifla victimelor jafurilor.

Dragnea se pregatescte de inca o furaciune. Ciuma rosie nu se

astampara de loc. Se comporta precum hitleristii, desi Berlinul erau in flacari ei isi continuau ticalosiile. Asa si acum, desi Romania paraie la toate incheieturile, ei continua sa-si faca ticalosiile netulburati. Sa va arda focul iadului, ciuma bolsevica blestemata.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor