Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Concurs de dezvoltare urbanistica in jurul laserului de la Magurele: Cine poate participa si care sunt premiile

Joi, 17 Martie 2016, ora 21:26
3698 citiri
Concurs de dezvoltare urbanistica in jurul laserului de la Magurele: Cine poate participa si care sunt premiile
Foto: Eli-np.ro

Ministerul Educatiei (MENCS) si Universitatea de Arhitectura "Ion Mincu" lanseaza un concurs de proiecte pentru dezvoltarea zonei Magurele, in jurul proiectului Extreme Light Infrastructure - Nuclear Physics (ELI-NP), cunoscut si sub numele de "laserul de la Magurele".

Ministerul Educatiei si Universitatea de Arhitectura "Ion Mincu" lanseaza pe 18 martie un concurs adresat ideilor pentru dezvoltarea urbanistica si arhitecturala a orasului Magurele si a arealului din jur.

Ideea proiectului este crearea unui tech hub de ultima generatie in jurul proiectului laserului de la Magurele, a anuntat, joi, Adrian Curaj, ministrul Educatiei.

"Competitia se adreseaza echipelor formate din studenti, proaspat absolventi sau tineri cercetatori din tara si din strainatate si nu exista taxe de inscriere", a transmis Adrian Curaj.

Cum pune statul roman bete in roate celui mai mare laser din lume Interviu

Potrivit ministrului, locul I va primi 6.000 de euro, locul doi va fi premiat cu 4.500 de euro si locul trei cu 3.500 de euro. De asemenea, se vor oferi si trei premii din partea sponsorilor, fiecare in valoare de 2.000 de euro.

Lansarea oficiala a proiectului va avea loc vineri, 18 martie, iar termenul-limita pentru depunerea proiectelor este 1-5 septembrie. Anuntarea finalistilor se va face pe 13 septembrie si a castigatorilor, pe 20 septembrie.

Ministrul Educatiei, Adrian Curaj spune ca investitia in dezvoltarea orasului si a spatiului din jur se va face pe parcursul urmatorilor 10-15 ani iar finantarea se va face din investitii private, dar si din fonduri structurale.

Efectele Laserului de la Magurele: Zece blocuri ridicate de britanici - Cat costa un apartament

"Suntem undeva la jumatate de miliard de euro azi, dar cred ca am putea depasi doua miliarde de euro in parteneriat public-privat in urmatorii 10 ani", a explicat Curaj. Acesta a mai spus ca zona care va fi dezvoltata se afla intre Lacul Mihailesti si Portul 1 Decembrie.

Pe lista scurta vor fi cel mai probabil in jur de 30 de proiecte, care vor fi prezentate si comunitatii orasului Magurele. "Ca tinta, am vrea 100 de idei de proiecte, avem deja trimise invitatii la 150 de scoli de urbanism din Europa. Ne asteptam sa vina idei si din afara Europei", mai spune Curaj.

"Putem face o poveste de dezvoltare teritoriala in Magurele pornind de la stiinta. Incercam de la nivelul administratiei publice centrale sa construim un mediu high tech care sa duca la o prezenta internationala puternica. In toamna vrem sa discutam cu comunitatea internationala despre business hightech la Magurele", a mai declarat acesta.

Superlaserul de la Magurele, in presa straina pentru experimentele impotriva cancerului

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#concurs laser Magurele, #dezvoltare urbanistica laser Magurele , #investitii