Ziare.com

Criza loveste globul, iar China cumpara lumea

Joi, 06 Octombrie 2011, ora 08:11

   

Criza loveste globul, iar China cumpara lumea
Majoritatea tarilor sunt cuprinse de criza, insa China a reusit in ultimii sase ani sa-si extinda investitiile internationale intr-un ritm de neimaginat. Practic, China a realizat in aceasta perioada 103 investitii in strainatate, mai mari de 100 de milioane de dolari, iar cele mai importante au depasit 1 miliard de dolari.

Beijingul a facut investitii in energie, in tarile in curs de dezvoltare, a construit poduri si cai ferate, mai ieftin decat orice altcineva. In acest ritm, China va avea un rol important in toate domeniile, informeaza Business Insider.

In continuare, va prezentam cateva investitii uriase, pe care China le-a facut in intreaga lume.

3,29 miliarde de dolari, conducta de petrol, Emiratele Arabe Unite

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

In decembrie 2008, China National Petroleum Corporation (CNPC) si International Petroleum Investment au semnat un contract pentru o conducta de petrol de la Abu Dhabi. Aceasta va avea 400 de kilometri lungime si va transporta 1,8 milioane de barili pe zi.

3,49 miliarde de dolari, rezerve de petrol, Rusia

In iunie 2006, firma Sinopec, una dintre marile companii petroliere din China a facut prima investitie majora in strainatate. Ea a achizitionat 96,86% dintre rezervele de petrol ale TNK-BP, din Udmurtia, Rusia.

3,75 miliarde de dolari, rafinarie de petrol, Arabia Saudita

Cea mai recenta investitie majora a Chinei a fost facuta in martie 2011, de Sinopec, care a achizitionat 37,5% din compania Red Sea Refining, pentru a construi o rafinarie la Yanbu, in Arabia Saudita.

3,99 miliarde de dolari, fabrica de aluminiu, Arabia Saudita

Sinomach si China Nonferrous Metals au semnat un contract cu Western Way For Industrial Development pentru construirea unei fabrici de aluminiu la Jizan, in Arabia Saudita, in aprilie 2007.

4,2 miliarde de dolari, rafinarii de petrol, Kazakhstan

CNPC a achizitionat compania PetroKazakhstan, in august 2005. Aceasta investitie este considerata cea mai de succes achizitie din strainatate pentru China.

4,65 miliarde de dolari, rezerve de petrol, Canada

Sinopec a achizitionat in aprilie 2010, 9% din compania Conoco Philips Syncrude Canada. Acest acord ii consolideaza Chinei, pozitia pe piata energetica si ii ofera acces la rezervele de petrol canadiene din provincia Alberta.

4,8 miliarde dolari, cai ferate, Indonezia

China Railways va construi o cale ferata, unde investitorii chinezi vor finanta 70% din proiect. Intelegerea incheiata in martie 2010 va dura pana in 2014.

4,91 miliarde dolari, porturi maritime, Grecia

In iunie 2008, compania COSCO Holdings a castigat licitatia pentru modernizarea cheiurilor 2 si 3 din portul Pireu din Grecia. COSCO este al cincilea operator de containere din lume.

5 miliarde dolari, institutii finaciare, SUA

In urma cu un an, Federal Reserve Board a aprobat ca firma China Investment Corporation sa cumpere 9,9% din grupul financiar Morgan Stanley.

17,1 miliarde dolari, explorari de petrol, Brazilia

In octombrie 2010, Sinopec a cumparat 40% din firma Repsol din Brazilia, pentru a crea una dintre cele mai mari companii de energie din America Latina. Repsol este cel de-al treilea producator de petrol din Brazilia.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3981 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Am fost acolo,am văzut.Nu mă surpride nimic din tot ce se intimplă.

Am fost de mai multe ori in China,unde m-am intilnit cu foarte mulți oameni de afaceri,mici intreprinzători.
Cind le spui că vrei să-ți facă cutare lucru ,niciodată nu spune nu,singura intrebare este cite și hai să semnăm contractul.
Este normal să se intimple așa cind se muncește cu pasiune,se inovează și se copiază in draci,dar mai ales au o conducere care stimulează munca și creeația.
Asta este China,muncește ,creează ,vinde pentru toată lumea și acum cintă și dansează,pentru că au de ce-au grijă cu adevărat de țara lor,de la mic la mare.
Și cind te gindești că nu este nimic deosebit,totul este normal-muncă eficientă și responsabilitate.
Un model care ni s-ar potrivit mult mai bine.
Noi am ales in schimb modelul suedez,tocmai cind ei vor să scape de el-statul asistențial,mai ales pentru cei care pot să muncească dar nu vor.
De ce ?-pentru că le ține.
Unde am ajuns ?. Aici.Ne place ,este bine ?.
Așa nu mai merge !.Ce trebuie făcut și cine ?.

NOI,CU NOI !!!.
ȘI cind

 

pt Nea Iancu

Bull *** my friend, in China doar o mica parte a populatiei o duce bine si foarte bine,majoritatea sint sclavi in propria tara ,ca sa nu mai vorbim de nivelul foarte scazut de trai.Altfel de ce sar inghesui chinezi sa lucreze in tarii ca Romania spre ex ,pe trei bani ;

Alo !!!

Sclavi in societatea lor nu exista. Sclavii sunt la tine in capitalism, unde exploatarea omului de catre om este acceptata si practicata.

Pentru "mark yong".Corect ,ai dreptate,DAR cresc.

Societatea chineză ,pe zi ce trece avansează din toate punctele de vedere.
Muncesc mai mult,mai bine și trăiesc pe zi ce trece mai bine.Toate acestea ,cu o populație mai mare ca la orice națiune.
Am stat de vorbă cu tineri chinezi,nu am constatat decit dorință de cunoaștere in scopul de a face și creea și foarte ,foarte mult entuziasm și incredere

Biblia spune

Rasa galbena va cucerii lumea. Ete ca prezicerea se adevereste. Cei rau ca in politica externa noi pupam americani unde nu-i bate soarele si neglijam China. Pe vremuri parca cineva spunea:'Fratele nostru mai mare chinez" si aveam o piata de desfacere mare in China si o colaborare reciproc avantajoasa, daca nu mai avantajoasa pentru noi. Ce sa faci nu era "cool"

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor