Dubai inaugureaza cel mai mare aeroport din lume

Sambata, 26 Iunie 2010, ora 08:49
6144 citiri
Dubai inaugureaza cel mai mare aeroport din lume
Foto: gulfnews.com

Dubaiul se pregateste sa doboare un nou record cu aeroportul pe care il va inaugura duminica. Dubai World Central-Al Maktoum International a fost creat pentru a primi mai multi calatori decat oricare alt aeroport din lume.

Noul aeroport din Dubai va fi un mamut cu cinci piste paralele, prin care vor trece mai multi calatori decat trec prin O'Hare (Chicago) si Heathrow (Londra) la un loc, potrivit Associated Press.

Dubai World Central-Al Maktoum International va putea primi 160 de milioane de calatori si transporturi de 12 milioane de tone in fiecare an si va eclipsa Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport, cel mai aglomerat aeroport in acest moment.

Proiectul a costat 32 de miliarde de dolari, pe care emiratul deja ingropat in datorii a reusit cu greu sa ii plateasca.

Din cauza situatiei financiare a Dubaiului, noul aeroport este considerat un pariu, dar nu ar fi prima oara cand arabii le-ar dovedi scepticilor contrariul. Totusi, nu este destul de clar cum va reusi sa atraga destule afaceri pentru a justifica apetitul pentru un proiect atat de mare.

Aeroportul, care se va dezvolta treptat in urmatorii 20 de ani, a fost gandit cu mult inainte ca emiratul sa fie lovit de criza datoriei de 100 de miliarde de dolari, explicata tocmai prin dorinta de a avea orice mai mare, mai bun si unic.

Dubaiul are deja cel mai mare aeroport din zona, dar acesta se aglomereaza in perioadele de varf chiar daca nu este folosit la adevarata capacitate.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#Dubai aeroport nou, #Dubai investitii, #Dubai datorii , #investitii