Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

China, un El Dorado pentru oamenii de afaceri si studentii romani - CNTV

Joi, 28 Noiembrie 2013, ora 23:22
1856 citiri
China, un El Dorado pentru oamenii de afaceri si studentii romani - CNTV
Foto: Arhiva

Oamenii de afaceri si studentii din Romania iau tot mai mult in considerare sa profite de economia in crestere a Chinei, informeaza postul de televiziune China Network TV (CNTV).

Beijingul se asteapta ca tot mai multi romani sa plece in tara asiatica pentru joburi sau schimburi culturale.

Este si cazul lui Hu Dayan, nascut in statul asiatic si stabilit in tara noastra, care vrea sa duca in China tot ceea ce are mai bun Romania.

"China reprezinta o oportunitate exceptionala pentru mediul de afaceri, mai ales cand vine vorba de resurse naturale. Sunt foarte incantat ca promovez acolo cele mai bune produse ale noastre", a spus Hu Dayan, pentru postul de televiziune CNTV.

La doar doi ani dupa ce si-a deschis o afacere in tara asiatica, Hu a spus ca vanzarile anuale au ajuns la o suta de milioane de yuani. Iar el se asteapta ca vanzarile sa creasca mai mult de acum incolo, avand in vedere acordurile semnate in aceasta sapamana intre cele doua state.

El locuieste in Romania de 20 de ani si s-a intors spre tara natala, dupa reformele adoptate in ultimii ani de Guvernul de la Beijing.

"Putini antreprenori romani au afaceri permanente in China, insa ei spera sa faca acest lucru in viitorul apropiat", a marturisit Hu.

O alta categorie care ar putea profita de apropierea intre Bucuresti si Beijing este formata din studenti.

Voicu Ionela, in varsta de 28 de ani, mai are putin si termina studiile la o Universitate din Beijing. Este pentru a doua oara cand vine in aceasta tara si spera sa se reintoarca in curand.

"Visul meu a fost sa invat chineza si mi l-am indeplinit. Ma simt ca acasa in China. Iubesc oamenii si cultura, iar aptitudini lingivstice dobandite mi-au crescut sansele de a ma angaja fie aici, fie in Romania", a precizat studenta.

Guvernele Romaniei si Republicii Populare Chineze au semnat, luni, la Palatul Victoria, in prezenta premierilor celor doua state, mai multe memorandumuri de intelegere in domeniile energiei (nucleara, termocentrale, hidrocentrale), sanitar-veterinar, industrial, societatii informationale si al culturii.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#afaceri romanesti China, #afaceri Romania China, #studenti romani China , #investitii