Grecia si Spania, considerate mai riscante pentru investitii decat Siria si Egiptul

Marti, 30 Octombrie 2012, ora 07:21
1725 citiri
Grecia si Spania, considerate mai riscante pentru investitii decat Siria si Egiptul
Foto: Arhiva

In pofida eforturilor facute pentru a mentine zona euro pe linia de plutire, multi lideri din mediul de afaceri considera in prezent regiunea ca fiind un loc mai riscant pentru investitii decat natiunile devastate de razboaie din Orientul Mijlociu si Africa de Nord.

Potrivit unui sondaj realizat de firma britanica de contabilitate BDO, in cadrul caruia directori financiari din cadrul mai multor companii au fost chestionati cu privire la perspectivele lor de crestere pe plan international, acestia urmaresc in continuare expansiunea externa pentru a-si consolida veniturile, insa sunt mai precauti cu privire la zona in care aleg sa investeasca, noteaza CNBC.

Astfel, Spania este perceputa in prezent ca fiind mai riscanta decat Egiptul, in timp ce Grecia este considerata mai putin sigura decat Libia si Siria.

Majoritatea directorilor financiari, 80% in cazul Greciei, repectiv 86% in ceea ce priveste Spania considera ca riscurile celor doua tari provind din problemelor lor economice.

Grecia este considerata de 11% dintre oficiali cea mai riscata tara pentru investitii, iar in topul general al celor mai putin sigure tari statul elen se claseaza pe locul trei, dupa Iran si Irak, se arata in raport. Pe de alta parte, China, SUA, Brazilia, India, Germania, Rusia si Marea Britanie alcatuiesc topul celor mai atractive piete.

In acelasi timp, Franta a coborat de pe pozitia a saptea in clasamentul tarilor preferate de investitori pe locul 13. In cazul Japoniei, declinul a fost de 17 pozitii, tara asiatica ocupand in prezent locul 27.

Sondajul a fost realizat pe un esantion de 1.050 de directori financiari din 14 tari.

"Daca in 2011 birocratia era principala preocupare a directorilor financiari, in 2012 acestia s-au concentrat asupra amenintarilor reprezentate de fluctuatiile valutare si riscurile geopolitice."

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#Grecia investitii riscuri, #Grecia Siria investitii, #zona euro investitii, #tari sigure investitii, #Spania investitii , #investitii