Guvernul pregateste privatizarea Loteriei

Luni, 20 Iulie 2009, ora 11:52
2125 citiri
Guvernul pregateste privatizarea Loteriei

Un fond american de investitii incearca de trei ani sa cumpere Loteria Romana. Americanii au inceput sa faca lobby la nivel inalt, insa nu au avut succes pana acum deoarece conducerea Loteriei, ministrul Finantelor si premierul nu faceau parte din acelasi partid.

Fondul de investitii american a angajat firma de consultanta Candole Partners din Romania, care, pe langa lobby, a avut misiunea sa realizeze si un raport complet privind oportunitatea si sansele ca Loteria sa fie privatizata, informeaza Cotidianul.

Desi pana acum privatizarea nu a fost posibila, o ordonanta de urgenta adoptata de Guvernul Boc ar putea readuce in actualitate problema privatizarii.

Prin noua ordonanta de urgenta care reglementeaza jocurile de noroc, Guvernul reduce la jumatate activitatea Loteriei, ii impune disponibilizari masive si o scapa de contractele paguboase cu firma greceasca Intralot, careia Loteria ii plateste o cota-parte din incasari pentru echipamente.

Fosta sefa a Loteriei Romane, Liliana Minca, le-a spus jurnalistilor de la Cotidianul ca privatizarea Loteriei e un fapt premeditat, pus la cale de acum cativa ani.

"Din 2006 se incerca privatizarea Loteriei Romane. Mai intai am auzit niste zvonuri pe la intalnirile internationale cu sefii loteriilor din lume. Ulterior, acest lucru a inceput sa fie dezbatut intr-o comisie restransa la Ministerul Finantelor, inca de pe vremea ministrului Vladescu. Si ministrul Vosganian a inaintat aceasta propunere, dar m-am opus. Acum directorul Loteriei este PD-L, ministrul Finantelor si premierul sunt tot PD-L, de aceea s-a putut da aceasta ordonanta", sustine Liliana Minca.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
#Loteria Romana privatizare, #ordonanta jocuri noroc , #investitii