Investitie de peste 7 milioane de euro la Vulcan

Marti, 29 Iunie 2010, ora 19:44
1491 citiri
Investitie de peste 7 milioane de euro la Vulcan

Municipiul Vulcan isi va schimba imaginea anul acesta datorita unei investitii in domeniul infrastructurii pe care autoritatile locale o vor implementa.

Este vorba despre proiectul "Modernizarea sistemului rutier central al Municipiului Vulcan" realizat de Consiliul Local al Municipiului Vulcan ce are o valoare totala de aproximativ 7.348 milioane euro dintre care, 5.730,07 milioane euro reprezinta valoarea finantarii nerambursabile prin Programul Operational Regional 2007 - 2013.

"Prin acest proiect, se doreste fluidizarea traficului din oras, reducerea timpului de calatorie in cadrul municipiului Vulcan, cresterea gradului de siguranta al populatiei prin amenajarea de zone pietonale, piste pentru biciclisti, refugii pentru mijloacele de transport in comun, cai de acces pentru persoane cu handicap/dizabilitati si locuri de parcare.

De asemenea, proiectul isi propune reducerea consumului de energie electrica pentru iluminatul public, precum si marirea suprafetelor de spatii verzi", declara Miruna Vitcu, director resurse umane si comunicare din cadrul ADRVest.

Potrivit documentatiei prin implementarea acestui proiect in municipiul Vulcan vor fi reabilitate/modernizate 3.239,05 ml de strazi, 16.239,89 mp de trotuar, vor fi realizate piste pentru biciclisti cu o suprafata de 3.072,46 mp, 218 locuri de parcare construite, 9.060,86 mp de spatii verzi reamenajate si vor fi eliminate costurilor pentru energie electrica prin folosirea energiei verzi.

Acest contract de finantare este cel de-al 12-lea contract de finantare semnat in cadrul domeniului major de interventie 2.1 in Regiunea Vest.

Potrivit reprezentantilor ADRVest pana in acest moment, in Regiunea Vest, au fost contractate 64 de proiecte cu o valoarea totala de aproximativ 188 milioane euro, dintre care aproximativ 144 milioane de euro reprezinta valoarea finantarii nerambursabile.

De asemenea, 267 de proiectele sunt aflate in diferite faze de evaluare si selectie sau precontractare si au o valoare totala a finantarii de aproximativ 827 milioane euro, dintre care aproximativ 632 milioane euro reprezinta valoarea finantarii nerambursabile. Alocarea financiara pentru Regiunea Vest, gestionata de ADR Vest, este de 416,52 milioane euro.

Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi...
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
Banca Națională a României (BNR) și-a dat avizul vineri, 29 martie, pentru o propunere legislativă care ar muta în sarcina băncii centrale protecția consumatorilor în relația cu...
#investitii infrastructura Vulcan , #investitii