Investitii de 16 milioane de euro la Baile Olanesti

Luni, 10 Mai 2010, ora 12:51
5637 citiri
Investitii de 16 milioane de euro la Baile Olanesti

Statiunea balneara Baile Olanesti din judetul Valcea a planificat pentru 2010 investitii de 16 milioane euro, in dezvoltarea infrastructurii de agrement, reabilitarea infrastructurii rutiere, realizarea unui bloc de locuinte si a unei baze de tratament, portivit datelor Primariei.

Investitiile vor fi finantate din fonduri europene, surse proprii si fonduri guvernamentale.

Blocul de locuinte sociale va avea 32 de apartamente, iar constructia lui a demarat la intrarea in oras, proiectul fiind evaluat la circa 1,6 milioane de euro.

In luna martie a fost finalizat si proiectul dezvoltarea integrata a statiunii de 3,3 milioane euro, care cuprinde o baza de tratament ultramoderna, cu bazin cu apa sulfuroasa, care are o suprafata de 117,9 mp, o terasa in consola de 85,2 mp si o zona de intrare, windfang, cu o suprafata de 10,15 mp, cabinete medicale, parcare supraetajata de 200 locuri, compusa din trei niveluri, cu o suprafata totala de 4273 mp, trecerea de la un nivel la altul facandu-se prin intermediul a 5 rampe, o piscina acoperita cu apa sulfuroasa.

Cartele magnetice la izvoarele minerale Olanesti

S-a reabilitat si cladirea Centrului Balnear, a piscinei interioare, care are o suprafata de 62,87 mp si un volum de 76 mc, si a instalatiilor sanitare, de incalzire si climatizare, precum si a instalatiilor electrice si de telecomunicatii.

Ce mai e de facut?

Dezvoltarea infrastructurii de agrement din Baile Olanesti necesita insa investitii de aproximativ 6 milioane euro, aceasta cuprinzand un centru de informare turistica, trei piscine in aer liber, cu apa sulfuroasa pe plaja 3bis, o baza de kinetoterapie, un centru multifunctional.

Alte investitii, de circa 5 milioane euro, vor fi facute in reabilitarea infrastructurii rutiere din statiune, ce presupune reabilitarea a 25 de strazi, va fi schimbata toata reteaua de apa si canalizare a orasului, si crearea unui parc cu fantani arteziene langa Primaria orasului si Liceul Iustinian Marina.

Se va finaliza aleea care duce la Izvorul 24 pana la satul Tisa, dar si drumul forestier, pentru circulatia cu masina, pe latura cu Comanca. Primarul Gheorghe Ciuca a precizat aici este exact locul de promenada pentru cei care aleg sa-si petreaca concedii, vacante sau weekend-uri in Olanesti.

Langa Izvorul 3, unde era o plaja salbatica, pe malul raului Olanesti, se vor amenaja doua bazine de inot din banii care vor veni de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului. Mai sunt vizate reabilitarea casei de cultura, precum si amenajarea parcului central, prin amplasarea unei scene de spectacole, scena prevazuta cu acoperis cu sita.

In plus, o suma de 224.000 euro va fi alocata pentru proiectul de promovare a statiunii, intitulat "Izvoarele de aur de la Baile Olanesti". Toate aceste masuri s-au luat pentru ca in 2009 numarul turistilor a scazut cu un sfert fata de 2008, de la 70.000 turisti la 50.000, ca urmare a crizei economice si a reducerii numarului de bilete de tratament finantate de stat.

Licitatie internationala pentru statiunea Olanesti

Fata de acum doua decenii nu s-a inregistrat insa o scadere a numarului de turisti, intrucat capacitatea de cazare s-a dublat dupa 1989, iar numarul turistilor a fost in crestere. Statiunea balneara Baile Olanesti, situata pe valea Oltului, are 4800 de locuitori, cu tot cu localitatile componente, renumita pentru cele 25 de izvoare minerale medicale, medaliate cu aur la Expozitia Internationala de la Viena, iar dupa valoarea investitiilor mentionate are toate sansele sa fie cu adevarat o perla in turism.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#investitii Baile Olanesti, #reabilitare Baile Olanesti, #concediu Baile Olanesti , #investitii