Investitii pentru relansarea Podgoriei Aradului

Sambata, 31 Iulie 2010, ora 08:08
2413 citiri
Investitii pentru relansarea Podgoriei Aradului

Judetul Arad are sanse mari sa fie curtat de investitori in sectorul viti-vinicol. Reprezentatii locali, prin Programul Operational Regional 2007 - 2013, au depus deja proiectul "Drumul vinului: Paulis - Ghioroc - Covasant - Siria" spre finantare.

Se are in vedere "reabilitarea si modernizarea retelei de drumuri judetene, strazi urbane, inclusiv constructia/reabilitarea soselelor de centura".

In speta, e vorba de reabilitarea a 24,02 kilometri de drum judetean si comunal, incercandu-se, totodata, "imbunatatirea infrastructurii regionale in vederea relansarii Podgorii Aradului", precum si "sprijinirea cresterii economice, dezvoltarea unui nou cadru de-a atrage investitiile locale si straine si crearea de locuri de munca".

Edilii locali sunt increzatori in acest demers, mai ales ca Podgoria Aradului este cunoscuta pentru calitatea vinului pe care il produce (Cadarca de Minis si Mustoasa de Maderat), obtinand premii si laude la numeroase concursuri si festivaluri ale vinului, atat in tara cat si peste hotare.

Valoarea proiectului se ridica la 56.549.055,06 lei, din care 46.455.423,74 lei sunt nerabursabili. La cheltuielile eligibile, Consiliul judetean Arad contribuie cu 948.069,87 lei, iar la cele neeligibile, cu 207.547,24 lei.

De asemenea, se are in vedere si punerea in valoare a obiectivelor turistice de pe teritoriul judetului.

Bunaoara, Statiunea Balneo-Climaterica Lipova este vestita in tratarea unor afectiuni ale tubului digestiv si afectiuni cardio vasculare.

Orasul Lipova dispune de foarte multe obiective interesante ca: Biserica Ortodoxa "Adormirea Maicii Domnului", Bazarul turcesc, Muzeul orasului Lipova, Manastirea si biserica de pelerinaj "Maria Radna", Biserica "Buna Vestire" Cetatea Somos, Muzeul Viei si Vinului, Lacul Ghioroc, Manastirea cu schitul de la Feredeu, Tabara de elevi de la Casoaia, Cetatea Siria, ceea ce in conceptia celor care administreaza judetul si orasul, toate acestea, si nu numai, vor atrage vizitatori si va contribui la dezvoltarea economica nu numai a regiunii, dar si a comunitatilor locale din zona.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#podgoria Aradului investitii, #turism Podgoria Aradului , #investitii