Investitorii chinezi negociaza la Hollywood - miza: compania care produce "Twilight"

Luni, 23 Ianuarie 2012, ora 17:31
1235 citiri
Investitorii chinezi negociaza la Hollywood - miza: compania care produce "Twilight"
Foto:beyondhollywood.com

Un consortiu condus de antreprenorul media chinez Bruno Wu cutreiera Hollywood-ul pentru a achizitiona companii de film, in ceea ce denota interesul in crestere al Chinei pentru industria de divertisment americana.

Consortiul condus de Wu a purtat discutii preliminare cu Summit Entertainment, compania care detine seria de filme cu vampiri Twilight, si Colony Capital, care detine Miramax, informeaza Financial Times.

Negocierile vizeaza fuzionarea celor doua companii, pentru ca mai apoi noua entitate formata sa fie cumparata de chinezi.

"Este cea mai serioasa initiativa pe care investitorii chinezi au avut-o pana acum in a cumpara un brand mare de la Hollywood", a declarat o persoana apropiata ofertantilor.

"Ar fi insemnat un lucru extraordinar pentru industria chineza de film", a continuat acesta.

Investitorii chinezi sunt nerabdatori sa continue discutiile cu Miramax pentru a putea explora si alte posibilitati de negociere.

Interesul chinezilor la Hollywood vine dupa ce incasarile locale din acest domeniu au inregistrat 12 miliarde de yuani in 2011, in urcare cu 30% fata de anul anterior, crestere bazata pe constructia de noi cinematografe.

Guvernul chinez este hotarat sa-si consolideze consolideze puterea, proiectand o imagine mai buna asupra sa, prin intermediul culturii, mentinand in acelasi timp totul sub control in interiorul tarii, prin intermediul cenzurii.

Astfel, guvernul chinez sustine industria locala, restrictionand accesul rivalilor straini.

Beijingul continua sa limiteze numarul de filme straine care pot fi proiectate in cinematografele chineze la 20 pe ani, incercand sa impinga producatorii de film local sa faca mai multe co-productii cu parteneri internationali.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#investitori chinezi Hollywood, #seria filme Twilight investitori, #cinematografe China constructii film , #investitii