Ziare.com

Investitorii, tot mai atrasi de estul si sudul Bucurestiului

Joi, 09 Decembrie 2010, ora 21:33

   

Investitorii, tot mai atrasi de estul si sudul Bucurestiului
Estul si sudul Bucurestiului a castigat in ultima vreme interesul investitorilor, desi pana acum au atras cele mai mici investitii din Capitala. Principalii factori de atractie ii reprezinta densitatea populatiei, gradul actual scazut de dezvoltare imobiliara al zonei, precum si disponibilul de terenuri.

Cele mai multe terenuri disponibile pentru dezvoltare sunt foste platforme industriale din perioada comunista care au localizari bune, suprafete mari cu vizibilitate, deschidere la bulevarde importante si, nu in ultimul rand, acces la mijloacele de transport in comun - accesul la metrou fiind un avantaj notabil, potrivit unui comunicat al Regatta Real Estate Company remis Ziare.com

Zonele de Sud si Est au beneficiat pana in acest moment de cele mai mici investitii deoarece infrastructura de la inceputul anilor 2000 nu era suficient de bine dezvoltata. Interesul pentru aceste zone a crescut, insa, in momentul in care s-a dat in folosinta autostrada A2.

Fostele platforme industriale concentrate in zona de Est (Sicomed, Policolor, Chimopar, Stirom, Electroaparataj) au furnizat terenurile pentru dezvoltari comerciale, rezidentiale si industriale. Avantajele acestor spatii tin de prezenta utilitatilor, dar si de un bun amplasament cu acces facil la arterele principale si la mijloacele de transport in comun, inclusiv la metrou.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

"Asistam in prima faza la conturarea unor zone comerciale cu jucatori importanti din domeniul alimentar si nealimentar (METRO, REAL, OBI), iar pentru viitor au fost anuntate alte investitii pe acest segment prin dezvoltarea unor zone comerciale similare celor din Zona de Vest. Avem incredere in evolutia acestor proiecte, interesul pentru acest gen de dezvoltari imobiliare se va mentine constant datorita potentialului ridicat al pietei de retail din Bucuresti." a declarat Costel Alecu, Department Manager Retail & Industrial la Regatta Real Estate Company.

Ce se va intampla cu vestul si nordul Capitalei

Este greu de afirmat, insa, ca interesul pentru aceste zone va pune intr-un con de umbra Zona de Vest sau Zona de Nord a orasului.

"Cresterea interesului pentru Est si Sud este liniara si predictibila, iar odata atinsa saturatia, interesul va scadea. Credem ca acest lucru se va intampla inainte de pierderea interesului pentru Nord si Vest. Nordul si Vestul beneficiaza deja de un vad comercial creat in peste 14 ani de dezvoltare constanta, iar orice retailer nou intrat in piata sa fie in primul rand interesat sa se pozitioneze intr-un loc cu vad. Sudul si Estul se afla in crestere intrucat au un decalaj de aproape 10 ani fata de Nord si Vest in ceea ce priveste dezvoltarea imobiliara." a precizat Alexandru Nitescu, Director al Departamentului Proiecte si Investitii al Regatta Real Estate Company

In urmatorii ani ne putem astepta la o aducere la nivel, la o egalizare a interesului pentru aceste zone. In acest moment, in topul acestor zone prima pozitie este impartita intre Nord - densitate redusa, venituri ridicate, acces foarte bun si in dezvoltare - si Vest - densitate ridicata, venituri medii-ridicate, acces foarte bun si in dezvoltare. Zona de Vest - Militari si iesirea spre A1 - este una dintre cele mai dezvoltate si diversificate.

Zona de Nord s-a remarcat prin inaugurarea Baneasa Shopping City, dar si datorita concentrarii comerciale din proximitatea DN1. Zona de Est urmeaza in top datorita zonelor comerciale existente: Theodor Pallady (Real, Metro, OBI), Obor (Mall OBOR), Pantelimon - Electroaparataj, cat si a zonei comerciale Dragonul Rosu situata in Zona de Nord-Est a orasului. Zona de Sud, caracterizata printr-o densitate ridicata, venituri mici si un acces greoi incheie, pentru moment, aceasta ierarhie.

A.T.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1402 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Inverstitori

Vreti sa faceti bani,e loc si in Sud,de ce nu,depinde de voi si de preturile pe care le cereti pe locuinte.Vreti sa o puneti,uitati,timpurile sunt grele,deci bun simt si o sa faceti bani....

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor