Mark Mobius: Europa va iesi din criza mai puternica decat a fost vreodata

Joi, 21 Iunie 2012, ora 22:25
1352 citiri
Mark Mobius: Europa va iesi din criza mai puternica decat a fost vreodata
Foto: Bloomberg

Mobius detine Franklin Templeton, administratorul activelor Fondului Proprietatea.

Investitorul a spus pentru CNBC ca tarile europene sunt angajate intr-un joc al confruntarilor prelungit, insa necesar.

"Aceasta situatie va continua pentru mult timp. Tarile europene trebuie sa convina asupra responsabilitatii fiscale si sa adere la principii noi.

Aceasta este o mare schimbare, dar cred ca vor fi facute aceste reforme, iar Europa va iesi din criza mult mai puternica decat inainte", a spus el.

Mobius, care supravegheaza administrarea unor active in valoare de 50 de miliarde de dolari, estimeaza ca Europa va avea un cadru pentru uniunea fiscala intr-un an sau doi.

El a adaugat ca investitorii care vor miza prea mult timp pe activele de refugiu vor rata o revenire spectaculoasa a pietelor globale.

"In timpul crizei subprime, toata lumea era panicata, toata lumea a iesit de pe piete si s-a indreptat catre titlurile de stat americane. Acestia au invatat o lectie dura, deoarece in 12 luni, multe piete au crescut cu intre 60 si 100 de procente", a mentionat Mobius.

Mobius este faimos pentru expertiza sa pe pietele emergente si crede ca acestea ofera cele mai bune oportunitati pentru investitori.

"Cresterea medie din acest an va fi de 5 procente, comparativ cu mai putin de 1 procent in tarile dezvoltate. Acestea reprezinta 34% din capitalizarea de pe piata globala, iar multi investitori au investit foarte putin, daca nu deloc, capital in pietele emergente", a mai spus Mobius, adaugand ca economiile in curs de dezvoltare pe care le prefera sunt Vietnam si Nigeria.

De asemenea, Mobius le-a recomandat investitorilor sa-si creasca expunerea in dolari prin fonduri mutuale concentrate pe pietele in curs de dezvoltare.

Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat miercuri, 24 aprilie, la Tulcea, că TAROM va primi până la finele lunii ajutor din partea Comisiei Europene şi apoi va intra într-o...
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că norma juridică privind valoarea reparaţiei şi implicit a despăgubirilor prin asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este este...
#criza Europa, #Mark Mobius investitii Europa , #investitii