Ziare.com

Ministerul de Finante anunta reactivarea unei scheme de ajutor de stat pentru finantarea investitiilor

Marti, 26 Iunie 2018, ora 21:47

   

Ministerul de Finante anunta reactivarea unei scheme de ajutor de stat pentru finantarea investitiilor
Ministerul Finantelor vrea sa reactiveze o schema de ajutor de stat, aprobata in 2014, pentru finantarea investitiilor de mare anvergura in special pentru regiunile mai putin dezvoltate.

Valoarea minima a investitiei ar putea fi redusa de la 10 la 3 milioane de euro, a anuntat marti ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici.

Schema de ajutor de stat a fost aprobata in 2014, prin Hotarare de Guvern (HG).

"Este un proiect important pentru mediul de afaceri, pentru companiile care vor sa investeasca in Romania. Este o prevedere legala care s-a aplicat incepand cu 2014, ea fiind in HG pe care Guvernul o va avea joi pe ordinea de zi. Practic, reactivam o schema de finantare de ajutor de stat", a anuntat Teodorovici.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

Ministerul Finantelor a propus unele modificari fata de varianta initiala. Astfel, bugetul mediu anual al schemei, nu cel maxim, ar putea ajunge la 638 milioane lei. Aceasta masura ar permite o utilizare a resurselor care nu au fost utilizate in anii anteriori.

In anul curent pot fi contractate in limita creditelor de angajament si bugetare aprobate sume de aproximativ 1,8 miliarde lei. Majorarea bugetului mediu anual este posibila cu notificarea prealabila a Comisiei Europene.

Totodata, ministerul vrea ca depunerea cererilor de acord pentru finantare sa se realizeze continuu in limita bugetului alocat schemei pentru anul in curs, nu in sesiuni de 30 de zile lucratoare.

Totodata, ministerul vrea sa renunte la selectia pe baza de punctaj, iar selectia sa se faca pentru cererile care indeplinesc criteriile si conditiile de eligibilitate. In plus, valoarea minima a investitiei ar putea scadea de la 10 milioane de euro la 3 milioane de euro.

Principalele obiective ale acestei scheme sunt sustinerea proiectelor de investitii de mare anvergura, favorizarea extinderii activitatilor economice in regiunile mai putin dezvoltate si stimularea investitiilor in tehnologii avansate care conduc implicit la crearea de locuri de munca.

In perioada 2014-2017, au fost 11 acorduri pentru finantare emise, valoarea proiectelor de investitii a fost de 2,54 miliarde lei, iar valoarea cheltuielilor eligibile este de 1,91 miliarde lei. Valoarea ajutorului de stat aprobat a fost de 785,89 milioane lei, din care au fost platite 272,51 milioane lei.

Teodorovici a spus ca, la rectificarea bugetara din luna iulie, Guvernul va asigura sumele pentru ca proiectele deja aprobate si aflate in implementare sa-si deruleze mai departe investitiile.

Locuri de munca asumate, in perioada 2014-2017, au fost de 4.232, din care au fost deja create 2.494.

Nivelul maxim al ajutorului de stat acordat in baza schemei de ajutor de stat, in 2018 - 2020, pentru Bucuresti, este 10% raportat la cheltuiala eligibila de maximum 7,5 milioane euro. Pentru regiunea Vest si Regiunea Ilfov este 35% raportat la cheltuiala eligibila de maximum 26,25 milioane euro. Pentru restul teritoriului national este 50% raportat la cheltuiala eligibila de maximum 37,5 milioane euro.

Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre schema ajutor stat investitii
Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 3120 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

"Ministerul de Finante anunta reactivarea unei scheme de ajutor de

stat pentru finantarea investitiilor"

- ponzi !? :o)))

 

da...s-a lansat programu rabla la case,sau prima vila de lux

daca noua iscalescu ne interzice sa mai luam credite,poa sa ia domnu nevoitza pe numele nostru ?! ia bani de la banci si ne da case la schimb ! traiasca infratirea intre popoare si intre mafiile transnationale...si noi...pe langa ele !

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor