Moscova devine centru financiar international, cu ajutorul vestului

Marti, 11 Ianuarie 2011, ora 23:19
2189 citiri
Moscova devine centru financiar international, cu ajutorul vestului
Foto: ruvr.ru

Bank of America si Credit Suisse sunt printre bancile care ofera sfaturi Rusiei in legatura cu un proiect de transformare a Moscovei intr-un centru financiar international.

In grupul de consultanta se va alatura si Societe Generale, UniCredit, Normura Holdings, Ernst & Young si KPMG International, a anuntat Alexander Voloshin, fost sef de Cabinet al presedintilor Putin si Ieltin, potrivit Bloomberg.

De asemenea, vor fi reprezentate si cele mai mari banci din Rusia, OAO Sberbank si VTB Group, banca de investitii Troika Dialog si banca de dezvoltare VEB. Grupul va fi condus de directorul general al Sberbank si vicepresedontele Credit Suisse.

"I-am ales pe cei care au experienta in lansarea unor proiecte mari. Si acele banci mari care pot aduce investitii aici", a declarat Alexander Voloshin.

Presedintele Dmitri Medvedev a semnat decretul de infiintare a grupului, in 29 decembrie, dupa ce a prezentat planurile de transformare a Moscovei intr-un centru financiar international, cu ajutorul caruia sa diversifice economia Rusiei si sa reduca dependenta de exporturile de energie. In prezent, Moscova se afla pe locul 68 din 75 intr-un top al centrelor financiare.

Medvedev si-a anuntat planurile in 2008, iar in iunie 2010 a cerut guvernului sa imbunatateasca transportul din Moscova si sa faca demersuri pentru ca investitorii sa se simta la fel de bine ca la Londra, Geneva sau New York.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#Moscova centru financiar international, #Moscova investitii straine, #Rusia banci , #investitii
Comentarii
Poza Conu_Alecu
Conu_Alecu
rank 5
Hahahaha Bank of America hahahahahaha...