Ziare.com

Oxford University si un MBA pe care trebuie sa il ai

Duminica, 21 Noiembrie 2010, ora 09:53

   

Oxford University si un MBA pe care trebuie sa il ai
Simpla pronuntare a numelui de Oxford University realizeaza asocierea cu ceva grandios, cu impozanta si greutate. Este printre primele universitati din lume, o universitate care a oferit lumii minti ca Stephen Hawkins, Erwin Schrodinger, Tim Berners-Lee, Tony Blair, Margaret Thatchter. Tocmai din aceasta cauza este dificil de a te numara printre absolventi.

Pentru a lua in considerare efectuarea unui MBA in cadrul acestei universitati, mai exact in cadrul Said Business School, candidatul trebuie sa indeplineasca criterii exigente atat profesionale cat si in ceea ce priveste personalitatea si caracterul acestuia.

Inainte de completarea formelor de aplicare pentru un MBA, este explicat intr-un cadru general dar concis structura cautata la aplicanti: "Ne asteptam ca aplicantii nostri sa fie exceptionali. Cautam dovezi care sa arate ca intentionati sa studiati cu adevarat in timpul programului, iar colegii vor fi mai buni avandu-va alaturi."

MBA-ul, secretul unei cariere de top

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Mai cer apoi ca in aplicatie sa fie trecute orice activitati pe care aplicantii le-au coordonat, le-au realizat si le-au dus la bun sfarsit. Nu conteaza daca este vorba despre o piesa de teatru sau o reforma legislativa. Se cer informatii despre hobby-uri, despre munca de cercetare realizata si despre eventualele descoperiri.

Este foarte important ca aplicantul sa specifice care sunt lucrurile pe care le va face in timpul programului si cum ar putea programul sa ajute la realizarea obiectivelor propuse.

In incheierea prezentarii generale a aplicantului dorit, se mai mentioneaza faptul ca este important sa se cunoasca mai multe informatii despre viata aplicantului, despre realizarile sale, chiar daca sunt sau nu in domeniu. Caracterul aplicantului primeaza, alaturi de capacitatile intelectuale ale acestuia.

Aplicarea se face odata cu achitarea unei taxe. Urmatorul pas este interviul, cu conditia de a fi trecut de prima faza, analizarea aplicatiei. Interviul poate fi dat in cadrul Universitatii sau in orasele in care Oxford are reprezentante. Se specifica faptul ca se accepta si interviuri online prin intermediul Skype, dar sunt mai putin recomandate, urmarindu-se in general discutia fata in fata.

Profilul aplicantului admisibil la Oxford este: absolvirea unei universitati de profil cu nota foarte buna sau in lipsa notelor bune, este acceptata dovada unui background solid in munca si care sa aduca cu el un grad crescut de responsabilitate. Un scor de peste 685 de puncte la GMAT (Graduate Management Admission Test), si evident un test de limba engleza, TOEFL sau IELTS.

Un factor important in cadrul profilului este experienta relevanta in domeniu. Media experientei pe care studentii de la MBA o au in munca, este de sase ani. Se accepta si cu mai putin de trei ani experienta, dar pentru ca acest lucru sa fie posibil, candidatul trebuie sa demonstreze un grad mare de maturitate si capacitati manageriale foarte bune. Pasul urmator din profil sunt cele doua referinte, care pot sa fie doar din mediul academic sau de la locul de munca. Doua eseuri realizate pe temele date in formularul de aplicare completeaza profilul aplicantului.

Cat despre costurile la care se ridica un asemenea MBA, ele nu sunt de loc de ignorat. Un an de studii, 2011/12, este cotat la valoarea de Lire 39.600, ceea ce contine valoarea cursului si taxele pentru colegiu.

In cazul in care aplicantul a fost declarat admis si accepta participarea la MBA, i se cere sa depuna o garantie de Lire 5.445 inainte de inceperea cursurilor. Pe langa aceasta valoare se recomanda luarea in calcul a costurilor cu intretinerea si chiria, costuri care sunt evaluate la minim Lire 13.000. Materialele pentru efectuarea cursurilor se ridica la valoarea de Lire 500. In total, costul unui an de MBA la Oxford University, Said Business School, se ridica la Lire 53.100.

Este posibila si accesarea unei burse in vederea acoperirii costurilor, total sau partial. Una dintre burse este oferita chiar de catre Said Business School si acopera jumatate din costuri. Mai sunt accesibile burse si din partea Universitatii Oxford, prin intermediul: Charlie Perkins Scholarships, Clarendon Fund, Karim Rida Said Foundation, Oppenheimer Fund. Accesarea unei burse presupune de asemenea trecerea prin filtre, interviuri, prezentari.

Oxford are un renume cu o istorie in educarea unora dintre cei mai mari lideri si cele mai stralucite minti ale lumii noastre, de mai bine de 800 de ani. Recunoasterea acestei universitati la nivel mondial este un lucru cert, iar absolvirea programelor oferite va deschide usile pe care absolventul inainte le considera inchise sau intangibile.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2262 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Educatia de calitate.

Prinde numai pe un teren fertil pe care,daca nu-l ai,tot OX (fara "ford") ramai.
Apropo de acel GMAT.Daca-l studiezi cu atentie realizezi ca este o lucratura care sa vada cat esti de capabil sa jonglezi cu subordonaii si mai ales cu "clientul nostru,stapanul nostru"(stapan???).

 

pdistii ce studii au afara???

elena udrea o avea GMAT ? sau IELTS? sau TOEFL ? sau ANGLIA ESOL ?

cum sta cu limbile straine?
cum sta cu educatia afara ?

oricum sa dai si sa iei spaga nu iti cere masterate sau doctorate pe bune nu hartii cumparate in romania ....

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor