Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ponta: Statul va garanta in proportie de 80% investitiile romanesti in Republica Moldova

Vineri, 21 Februarie 2014, ora 18:00
1864 citiri
Ponta: Statul va garanta in proportie de 80% investitiile romanesti in Republica Moldova

Premierul Victor Ponta a anuntat vineri la Chisinau ca statul roman va garanta in proportie de 80% investitiile romanesti in Republica Moldova.

"Pot sa anunt o initiativa noua, pe care am lansat-o astazi: aceea de a garanta de catre statul roman investitiile firmelor romanesti in Republica Moldova la o valoare de 80% din aceste investitii, un plafon care se poate extinde pana la un miliard de lei in acest an", a spus Ponta in cadrul unei conferinte comune cu omologul sau moldovean, Iurie Leanca.

Premierul Victor Ponta se afla intr-o vizita de lucru la Chisinau vineri, la invitatia sefului Guvernului moldovean, Iurie Leanca.

Cu aceeasi ocazie, prim-ministrul de la Bucuresti a anuntat ca lucrarile la gazoductul Iasi-Ungheni sunt foarte avansate, urmand ca subtraversarea sa fie gata pana pe 15 aprilie.

Ponta: Lucrarile la gazoductul Iasi-Ungheni, foarte avansate - cand vor fi finalizate

"Lucrarile la gazoduct sunt foarte avansate. In zona romaneasca s-au finalizat, se finalizeaza subtraversarea si in zona din Republica Moldova. Ne-am tinut de cuvant si nu am venit cu mana goala (...), ministrul Dezvoltarii Regionale, Liviu Dragnea, a venit cu ordinul de plata pentru contributia la ceea ce s-a lucrat deja in partea Republicii Moldova - 1,2 milioane de euro -, insa ne vom achita toate obligatiile referitoare la constructia acestui gazoduct", a afirmat premierul in cadrul unei conferinte de presa comune cu omologul sau moldovean, Iurie Leanca.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#Romania investitii Moldova, #Ponta investitii Moldova , #investitii