Posta Romana - investitii in urmatorii doi ani

Sambata, 27 Noiembrie 2010, ora 16:08
1667 citiri
Posta Romana - investitii in urmatorii doi ani

Ministrul Comunicatiilor va investi, in urmatorii doi ani, in tehnologizarea si informatizarea Postei Romane, a declarat, sambata, ministrul Valerian Vreme.

Potrivit acestuia, Ministerul Comunicatiilor va acorda o atentie deosebita Postei Romane, care este cea mai mare companie din Romania din punctul de vedere al angajatilor, avand peste 35.000 de salariati.

Ministrul spera si ca, in 2013, cand piata serviciilor postale se va liberaliza, aceasta societate sa aiba "o pozitie solida pe piata".

"Posta este, la ora actuala, cea mai mare companie din punctul de vedere al numarului de angajati din Romania, peste 35.000. Ii acordam o atentie deosebita. 1 ianuarie 2013 e data la care vor fi liberalizate serviciile postale. De aceea, cei doi ani care ne-au mai ramas trebuie sa fie ani de investitii in tehnologii si ma refer la centre de tranzit, in primul rand, si in informatizarea Postei, pentru ca 2013 sa gaseasca aceasta companie pe o pozitie destul de solida pe piata", a afirmat Vreme, citat de Mediafax.

Ministrul a exclus vanzarea celor 75 la suta din actiuni pe care ministerul le detine la Posta Romana, insa Fondul Proprietatea, care detine restul de 25 la suta din actiuni, ar putea face acest lucru catre o companie privata.

"Pentru ca atunci (in 2013 - n.r.) ne vom putea confrunta cu companii foarte mari, exista un interes deosebit pentru aceasta piata. (...) In privinta vanzarii pachetului de 75 la suta din actiuni (detinut de Ministerul Comunicatiilor - n.r.) nu exista din partea statului roman aceasta intentie. Cu celelate 25 la suta din actiuni, care sunt detinute de Fondul Proprietatea, nu stiu ce se va intampla. E posibil ca ei sa isi valorifice actiunile si sa avem o componenta privata in cadrul Postei Romane", a conchis Vreme.

#investitii Posta Romana, #investitii Ministerul Comunicatiilor , #investitii
Comentarii