Primul investitor in Facebook da studentilor 100.000 de dolari pentru a renunta la facultate

Joi, 09 Mai 2013, ora 23:06
3479 citiri
Primul investitor in Facebook da studentilor 100.000 de dolari pentru a renunta la facultate
Foto: noahpinionblog.blogspot.com

Peter Thiel, cunoscut drept prima persoana care a investit in Facebook, co-fondator si fost CEO la PayPal, le ofera tinerilor studenti suma de 100.000 de dolari pentru a renunta la facultate.

Singura conditie pentru a primi acesti bani este sa infiinteze o companie, scrie Business Insider.

Pe parcursul unui program de doi ani, studentii nu pot lucra si nici nu trebuie sa fie inscrisi la facultate. In schimb, ei devin membrii fundatiei lui Thiel si primesc o bursa de 100.000 de dolari.

Din 2010, omul de afaceri a reusit sa lanseze 30 de companii si sa stranga donatii in valoare de 34 de milioane de dolar de la investitori externi.

"Cand ne-am gandit la aceste burse, intentia noastra era sa ajutam mai multi oameni creativi sa isi implineasca visurile. Insa ei ne-au depasit asteptarile si ne-au reamintit ca anumite calitati, precum curiozitatea intelectuala, hotararea si determinarea sunt mai importante decat o diploma", a precizat Thiel.

In varsta de 45 de ani, el este unul dintre cei mai de succes investitori in domeniul tehnologiei. Dupa ce a studiat la Stanford a intemeiat, in 1998, compania de tranzactii electronice PayPal, pe care a eBay a cumparat-o in 2002, pentru jumatate de miliard de dolari. Tranzactia i-a adus lui Thiel 55 de milioane de dolari.

In 2004, i-a imprumutat lui Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, jumatate de milion de dolari, bani care au reprezentat prima investitie din exterior facuta in Facebook. Detine o parte din reteaua de socializare, estimata la 1,5 miliarde de dolari si face parte din comitetul director.

Thiel mai este si co-fondatorul companiei Palantir Technologies, care produce software-uri pe care agentiile guvernamentale americane le folosesc pentru a localiza teroristii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#plateste studenti renunte facultate, #bani studenti renunte facultate, #bursa infiintare firma america, #Peter Thiel plateste studenti renunte facultate , #investitii