Rolls Royce, contract de peste 1,2 miliarde de euro pentru submarine nucleare

Luni, 18 Iunie 2012, ora 12:22
2071 citiri
Rolls Royce, contract de peste 1,2 miliarde de euro pentru submarine nucleare
Foto: dri.ensicaen.fr

Rolls-Royce a anuntat un contract de peste 1,2 miliarde de euro, pentru construirea unor submarine nucleare.

Contractul de un miliard de lire sterline, pentru reactoarele generatiei urmatoare a submarinelor nucleare britanice, va fi anuntat curand, relateaza BBC.

Intelegerea face parte din planurile de inlocuire a flotei Vanguard, care transporta dispozitivele nucleare Trident. Lucrarile vor fi efectuate la fabrica Rolls-Royce din Derby, Marea Britanie, asigurand crearea a 300 de locuri de munca.

Secretarul britanic al Apararii, Philip Hammond, a spus ca Guvernul "este angajat sa mentina o descurajare nucleara credibila", insa decizia finala privind inlocuirea dispozitivelor Trident nu va fi luata pana in 2016. Conservatorii britanici doresc inlocuirea submarinelor Trident pana in anul 2028.

Partidul National al Scotiei se opune insa acestor masuri, fiind pentru suprimarea sistemului nuclear armat britanic. Intrebat despre potentialele locuri de munca pierdute daca proiectul de inlocuire a Trident nu merge inainte, un secretar guvernamental scotian a afirmat ca "nu este vorba despre locuri de munca, este despre obscenitatea cheltuirii a 100 de miliarde de lire sterline pe un sistem de arme care nu mai este necesar, fiind nejustificat din punct de vedere moral".

Sistemul nuclear armat al Marii Britanii consta in patru submarine, care pot detasa rachete balistice Trident, care transporta focoase nucleare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#Rolls Royce submarine nucleare, #Rolls Royce contract submarine nucleare, #producator auto submarine nucleare, #Rolls Royce reactoare submarine nucleare , #investitii