Romania va avea cel mai mare SPA din UE, pe ruinele Dracula Park

Vineri, 28 Ianuarie 2011, ora 09:05
4580 citiri
Romania va avea cel mai mare SPA din UE, pe ruinele Dracula Park
Foto: Evenimentul Zilei

La doi pasi de Capitala se va ridica cel mai mare centru SPA din Uniunea Europeana, in ceea ce se vrea a fi "statiunea balneara Snagov".

Astfel, Romania ar putea avea, la numai cativa kilometri de Capitala, un centru SPA pe locul pe care guvernul Nastase dorea sa faca un megaparc de distractii - Dracula Park, proiectul in care 14.000 de romani s-au grabit sa-si investeasca agoniseala.

Noul proiect prevede ca, foarte aproape de viitoarea autostrada Bucuresti-Brasov, in apropierea Padurii Cornisu, sa se realizeze cel mai mare centru SPA din Europa, pentru care gireaza chiar primarul comunei ilfovene Snagov, Apostol Musat. Acesta a gasit si sustinerea Guvernului Boc, concretizata deja intr-un act normativ.

In noua statiune balneoclimaterica vor fi organizate tabere pentru elevi, va fi ridicat un modern azil pentru batrani, vor fi amenajate zone de agrement si aproximaiv 10 localuri.

"Avem deja patru-cinci oferte venite din partea unor investitori din Roma si Dubai", a precizat edilul Apostol Musat, pentru Evenimentul Zilei.

Constructiile prevazute in proiect, pentru care exista deja studiul de fezabilitate, vor fi realizate in parteneriat public-privat, urmand ca autoritatile sa intocmeasca documentatia pentru organizarea unei licitatii internationale.

Centrul SPA se va intinde pe o suprafata de zece hectare, alte cinci hectare urmand sa fie ocupate de un luxos hotel si de cateva bungalow-uri.

"Pentru acest proiect o sa mai candidez o data. Sa-l vad realizat! Va dati seama, daca am convins-o si pe doamna ministru Elena Udrea ca este mai bine aici decat in spatele Casei Presei. (...)Asa, aici la mine, in mijlocul padurii, este mult mai bine", a adaugat primarul Apostol.

Unul dintre cele mai indraznete proiecte ale edilului comunei Snagov este modificarea Planului Urbanistic General (PUG), astfel incat toate terenurile inscrise in extravilanul comunei, suprafete agricole, ferme, parloaga si chiar gradini ale localnicilor, sa fie transformate in zone intravilane, pe care se va putea construi.

Daca documentul va fi aprobat, Snagovul va castiga 1.900 de hectare de teren construibil, care li se vor adauga celor 1.300 de hectare de teren liber, pe care se pot ridica in orice moment vile sau case de vacanta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#Dracula Park, #centru SPA, #SPA Snagov , #investitii