S-a semnat acordul de fuziune pentru infiintarea Complexului Energetic Oltenia

Vineri, 04 Noiembrie 2011, ora 16:19
1951 citiri
S-a semnat acordul de fuziune pentru infiintarea Complexului Energetic Oltenia

Reprezentantii celor patru mari companii care vor face parte din Complexul Energetic Oltenia (CEO) - Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (SNLO), Complexul Energetic Turceni, Complexul Energetic Rovinari si Complexul Energetic Craiova - au semnat, vineri, la Targu-Jiu, acordul de fuziune.

Evenimentul a avut loc la sediul Prefecturii Gorj, unde a fost organizat vineri un simpozion pe tema "Complexul Energetic Oltenia - viitor sigur al energeticii romanesti", la care au participat Claudiu Stafie, secretar de stat in Ministerul Economiei, Victor Cazana, seful Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), Marin Condescu, liderul sindicatelor miniere din Oltenia, sefii celor patru entitati care vor forma Complexul Energetic Oltenia, lideri de sindicat, reprezentantii autoritatilor locale si judetene si mai multi parlamentari de Gorj.

Primul pas in reorganizarea companiilor din domeniul energetic a fost facut in sedinta Executivului din 12 octombrie, cand, potrivit secretarului de stat Claudiu Stafie, a fost aprobata Hotararea de Guvern pentru infiintarea Complexului Energetic Oltenia, prin fuziunea Societatii Nationale a Lignitului Oltenia (SNLO), Complexului Energetic (CE) Turceni, Complexului Energetic (CE) Craiova si Complexului Energetic (CE)Rovinari.

"CEO este solutia optima de reorganizare a sistemului energetic romanesc si este un mod eficient de functionare a acestor patru companii mari care vor face parte din el. Dupa Hidroelectrica, CEO va fi cel de al doilea mare producator de energie electrica. Va avea o cifra de afaceri anuala de 900 milioane de euro.

Semnarea acordului de fuziune, caci CEO se va forma din fuziunea prin contopire a celor patru entitati economice, este un moment fericit si foarte important. Si sunt convins ca noua societate ca avea un cuvant greu de spus in ceea ce se va intampla in sistemul energetic romanesc. Fuziunea a fost deja discutata in consiliile de administratie ale celor patru companii si acum sunt discutii pe marginea managementului", a declarat secretarul de stat Claudiu Saftie.

Acesta a mai anuntat ca inca nu s-a stabilit unde va fi sediul noului Complex Energetic Oltenia, desi autoratitatile din Gorj si-au manifestat dorinta ca sediul noii entitati sa fie la Targu-Jiu.

"Deocamdata nu s-a discutat unde va fi sediul noii societati. Noi ne dorim sa se infiinteze aceasta entitate, sa functioneze aceasta entitate si vom vedea ce va fi si cu sediul. Clar ca ne dorim cu totii ca el sa fie la Targu-Jiu", a spus Daniel Burlan, directorul SNLO.

In cadrul simpozionului de la Targu Jiu a fost prezentata strategia noului complex energetic, a carui infiintare va duce, potrivit Ministerului Economiei, la cresterea cifrei de afaceri la aproximativ un miliard de euro, la realizarea de economii anuale de aproximativ 80 de milioane de euro, prin programarea optima in functionare a tuturor blocurilor energetice, la optimizarea aprovizionarii cu carbune a grupurilor energetice, la optimizarea functiunii de mentenanta atat la nivelul activitatii miniere, cat si al celei energetice.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#Consiliul Energetic Oltenia, #SNLO fuziune , #investitii