Statul da aproape 40 de milioane de lei antreprenorilor la inceput de drum

Luni, 08 August 2016, ora 19:33
3525 citiri
Statul da aproape 40 de milioane de lei antreprenorilor la inceput de drum

Esti un antreprenor la inceput de drum si vrei sa-ti dezvolti afacerea? Ministerul Economiei a lansat doua programe care ofera finantare in valoare totala de aproape 40 de milioane de lei.

E vorba de "Programul pentru dezvoltarea abilitatilor antreprenoriale in randul tinerilor si facilitarea accesului la finantare - START" si "Programul pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii debutanti in afaceri", potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Acestea fac parte din seria celor zece programe pe care ministerul le implementeaza in 2016.

"Previzionam ca procentul absorbtiei pentru cele doua programe va fi mai mare in acest an deoarece vom lucra cu posibilitatea de a face plati in anul 2017. Noutatea este perioada pe care antreprenorii o au la dispozitie pentru a face investitia, adica 60 de zile, fata de 30 de zile cat era reglementat anul trecut.

Totodata, implementand cu institutiile de credit, platile se pot face si in prima parte a anului 2017 pentru angajamentele semnate in anul 2016. Perioada este semnificativ mai mare decat in alti ani si prevede chiar si posibilitatea unei prelungiri in situatii deosebite, de exemplu pentru intarzieri exceptionale", a declarat Claudiu Vrinceanu, secretar de stat in cadrul MECRMA.

Bugetul alocat programului START pentru acest an este de 17.000.000 lei, de care vor beneficia in acest an cel putin 141 de antreprenori.

Bugetul alocat pentru programul pentru debutanti in afaceri este de 22.700.000 lei si vor beneficia cel putin 501 de antreprenori.

Obiectivul principal al celor doua programe il constituie "stimularea infiintarii de noi intreprinderi mici si mijlocii, imbunatatirea performantelor economice ale celor existente, cresterea potentialului de accesare a surselor de finantare si dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale ale intreprinzatorilor in scopul implicarii acestora in structuri economice private".

Ce trebuie sa faci ca sa obtii bani de la stat?

Incepand din 16 august, ora 10:00, incarca planul de investitii/afaceri pe platforma aippimm.ro, de unde reprezentantii ministerului le vor alege pe cele mai bune.

C.P.

Citeste si:
Ce conduc politicienii care au promovat reducerea prețului la benzină. Mulți dintre ei nu au nici măcar mașină
Ce conduc politicienii care au promovat reducerea prețului la benzină. Mulți dintre ei nu au nici măcar mașină
Prețul carburanților a fost intens dezbătut de coaliția de guvernare, până ce s-a ajuns la soluția compensării cu 50 de bani (inițial fiind vorba de 1 leu). Mulți dintre politicienii care...
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un politician român spune că i-au ajuns două mandate de deputat în Parlamentul României și nu mai vrea să candideze pentru această funcție în 2024. Nu se lasă însă de politică....