Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Statul da aproape 40 de milioane de lei antreprenorilor la inceput de drum

Luni, 08 August 2016, ora 19:33
3571 citiri
Statul da aproape 40 de milioane de lei antreprenorilor la inceput de drum
Foto: Arhiva Ziare.com

Esti un antreprenor la inceput de drum si vrei sa-ti dezvolti afacerea? Ministerul Economiei a lansat doua programe care ofera finantare in valoare totala de aproape 40 de milioane de lei.

E vorba de "Programul pentru dezvoltarea abilitatilor antreprenoriale in randul tinerilor si facilitarea accesului la finantare - START" si "Programul pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii debutanti in afaceri", potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Acestea fac parte din seria celor zece programe pe care ministerul le implementeaza in 2016.

"Previzionam ca procentul absorbtiei pentru cele doua programe va fi mai mare in acest an deoarece vom lucra cu posibilitatea de a face plati in anul 2017. Noutatea este perioada pe care antreprenorii o au la dispozitie pentru a face investitia, adica 60 de zile, fata de 30 de zile cat era reglementat anul trecut.

Totodata, implementand cu institutiile de credit, platile se pot face si in prima parte a anului 2017 pentru angajamentele semnate in anul 2016. Perioada este semnificativ mai mare decat in alti ani si prevede chiar si posibilitatea unei prelungiri in situatii deosebite, de exemplu pentru intarzieri exceptionale", a declarat Claudiu Vrinceanu, secretar de stat in cadrul MECRMA.

Bugetul alocat programului START pentru acest an este de 17.000.000 lei, de care vor beneficia in acest an cel putin 141 de antreprenori.

Bugetul alocat pentru programul pentru debutanti in afaceri este de 22.700.000 lei si vor beneficia cel putin 501 de antreprenori.

Obiectivul principal al celor doua programe il constituie "stimularea infiintarii de noi intreprinderi mici si mijlocii, imbunatatirea performantelor economice ale celor existente, cresterea potentialului de accesare a surselor de finantare si dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale ale intreprinzatorilor in scopul implicarii acestora in structuri economice private".

Ce trebuie sa faci ca sa obtii bani de la stat?

Incepand din 16 august, ora 10:00, incarca planul de investitii/afaceri pe platforma aippimm.ro, de unde reprezentantii ministerului le vor alege pe cele mai bune.

C.P.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#bani stat firme, #bani stat debutanti afaceri, #afaceri bani stat , #investitii