Statul este interesat sa cumpere rafinaria Arpechim Pitesti

Miercuri, 13 Aprilie 2011, ora 11:21
2583 citiri
Statul este interesat sa cumpere rafinaria Arpechim Pitesti

Statul roman doreste sa achizitioneze rafinaria inchisa de Petrom, Arpechim Pitesti, si sa o integreze combinatului chimic Oltchim Ramnicu-Valcea. Astfel, in urmatoarele zile, urmeaza sa fie prezentat un plan de achizitie a unitatii pitestene.

"Preluarea de catre Oltchim a Arpechim este un subiect delicat. Probabil ca Petrom asteapta o anumita suma de bani, dar este prematur sa spunem cat costa. Sursa de finantare a acestei achizitii, nu stiu, posibil sa fie combinata, ori Oltchim sa ia un credit acceptabil, ori achizitia sa fie facuta de stat in numele Oltchim, dar astfel devine putin neeconomic intrinsec", a declarat Victor Vlad Cazana, seful Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), citat de Financiarul.com.

Petrom a decis, pe fondul pierderilor suferite, sa inchida definitiv rafinaria Arpechim si sa se concentreze doar pe Petrobrazi Ploiesti.

"Este nevoie de recrearea lantului de aprovizionare a Oltchim. Ar disparea TVA dinte cele doua societati. Interesul nostru ar fi sa avem sursele de materii prime, cat si celelalte materii pentru a produce produsul finit la Oltchim", a mai spus Cazana.

Oltchim a cumparat, la sfarsitul lui 200, pentru 13 milioane de euro activitatea de petrochimie a Arpechim, insa pana in prezent nu a reusit sa o reporneasca din lipsa fondurilor.

Quarterly Report - Editia 4

Medicina viitorului. Cum îi ajută „doctorii virtuali” pe bolnavii români
Medicina viitorului. Cum îi ajută „doctorii virtuali” pe bolnavii români
România se confruntă cu o lipsă acută de medici, în special cei de familie, însă, inteligența artificială începe să-și facă loc din ce în ce mai mult în medicină. „Doctorii...
Câți bani au strâns românii pentru pensiile private. Creștere fabuloasă într-un an
Câți bani au strâns românii pentru pensiile private. Creștere fabuloasă într-un an
Fondurile de pensii facultative aveau active în valoare de 5,05 miliarde de lei, la finalul lunii aprilie, în creştere cu 28,1% comparativ cu nivelul înregistrat la aceeaşi dată a anului...
#cumparare Arpechim, #Arpechim Pitesti cumparat stat , #investitii