Topul investitiilor in publicitatea TV

Marti, 20 Iulie 2010, ora 08:50
3326 citiri
Topul investitiilor in publicitatea TV

Publicitatea TV a crescut cu 1,5 la suta, in primul semestru din 2010, dar piata media autohtona a pierdut 5%-10% fata de nivelul din prima jumatate a anului trecut.

In primele sase luni ale acestui an, valoarea investitiilor nete atrase de publicitatea la TV a crescut cu pana la 1,5% fata de perioada similara a anului trecut, ajungand astfel la nivelul de 96-100 de milioane de euro, a declarat, pentru Financiarul, Carmen Tanasie, CEO Omnicom Media Group Romania.

Cel mai mare investitor in publicitatea pe micile ecrane a fost, in prima jumatate a anului in curs, Procter&Gamble, care, potrivit datelor GfK-TV, a alocat televiziunilor un buget de peste 274 de milioane de euro la rate-card (fara discounturile oferite). Fata de aceeasi perioada a anului precedent, bugetul Procter& Gamble s-a majorat cu 136%, calculat la rate-card.

Ocupantul locului 1 in clasamentul pe primele sase luni ale anului trecut, European Drinks, se situeaza in S2 2010 pe pozitia a doua in clasamentul bugetelor alocate publicitatii la TV, cu un buget in crestere cu 6% fata de S1 2009, ajungand astfel la nivelul de 202 milioane de euro.

Kraft Foods Romania este ocupantul pozitiei 3 in clasamentul bugetelor de publicitate pe micile ecrane in prima jumatate de an, cu investitii de 153 de milioane de euro, fara discounturi, un plus de 48,5% fata de bugetul alocat in primele sase luni ale anului 2009.

Ocupantii urmatoarelor cinci pozitii in clasamentul la rate-card al investitiilor in publicitate si-au majorat si ei bugetele alocate prezentei la TV, cu procente care merg pana la 52% fata de sumele alocate in prima jumatate a anului trecut. Acesta este cazul operatorului de telefonie mobila Orange, care a alocat un buget de 100,9 de milioane de euro la rate-card in S1 2010, ocupand pozitia 9 in clasament in acest an.

In acelasi timp, Vodafone Romania (locul 6 in topul advertiserilor la TV) a alocat un buget aproape dublu fata de perioada similara a anului trecut, pe cand Cosmote (locul 12 in clasamentul dupa bugete alocate TV) si-a diminuat bugetul de promovare la TV cu 16,6%. Bugete in crestere au avut si Henkel (+35%), Unilever (+ 59%) si Reckitt Benckiser (+25%).

In schimb, Coca-Cola si-a diminuat bugetul pentru publicitate la TV, la rate-card, cu 28,44% in prima jumatate de an comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, ajungand astfel la nivelul de 46,44 milioane de euro in S1 2010. Din clasamentul primilor 20 de investitori la TV aferent primei jumatati de an lipsesc bancile sau importatorii de autoturisme.

Bogdan Prajisteanu, director general MEC Romania, declara, pentru sursa citata, ca valoarea totala a pietei media a fost in semestrul I 2010 de 175 de milioane de euro net.

Perspectivele nu sunt tocmai optimiste in ceea ce priveste evolutia pietei media autohtone in acest an, reprezentantii marilor grupuri de comunicare si marketing din Romania asteptandu-se la o scadere a bugetelor de comunicare ale clientilor cuprinsa intre 5% si 15% fata de anul trecut, pe fondul recentelor masuri de austeritate ale guvernului care induc scaderea consumului.

Pericolul care amenință industria alimentară. Cum ar putea deveni inflația o prezență permanentă
Pericolul care amenință industria alimentară. Cum ar putea deveni inflația o prezență permanentă
După criza provocată de pandemia de coronavirus în urmă cu patru ani, statele lumii s-au confruntat cu o inflație mare și constantă, care nu a mai fost văzută, în multe locuri, de la...
Falimente pe bandă rulantă. Câte firme românești și-au suspendat activitatea în 2024. Creștere masivă față de anul trecut
Falimente pe bandă rulantă. Câte firme românești și-au suspendat activitatea în 2024. Creștere masivă față de anul trecut
Meciul socio-economic din România pune mari probleme afaceriștilor. Micii antreprenori cad pe capete, iar cei care speră la statutul de întreprinzător se întreabă de mai multe ori dacă...
#publicitate TV, #investitori publicitate , #investitii
Comentarii
Poza beto
beto
rank 1
CAT AU PLATIT TAXE SI IMPOZITE DIN 2000 ACESTI INVESTITORI DE TOP!!!
  1. Pericolul care amenință industria alimentară. Cum ar putea deveni inflația o prezență permanentă
  2. Falimente pe bandă rulantă. Câte firme românești și-au suspendat activitatea în 2024. Creștere masivă față de anul trecut
  3. Noi taxe și impozite în România. Anunț teribil de la un fost secretar de stat al Guvernului: „Nu sunt liniștit pentru 2025"
  4. Profeție despre viitorul omenirii: România și Polonia, creștere masivă în următorii 30 de ani. "E în interesul strategic al SUA"
  5. Intră în vigoare noile bilete pentru trenuri metropolitane, valabile în toată țara. "Oferă libertate călătorului"
  6. Platforma X a lui Elon Musk înșală utilizatorii și încalcă regulile pentru conținutul online, acuză Uniunea Europeană
  7. Funcția pe care toți utilizatorii o așteptau de la căștile Samsung. Cum funcționează Voice Control
  8. Microsoft anunță noi prețuri pentru abonamentele Game Pass Xbox
  9. Cele mai mari pericole pentru companiile românești înainte de 2025. Radu Burnete: „Nu trebuie să tot dăm electroșocuri economiei”
  10. Funcția care nu este disponibilă pe ecranul secundar al smartphone-ului Galaxy Z Flip 6 al Samsung