Udrea cauta parteneri privati pentru proiectul din Parang

Sambata, 07 Mai 2011, ora 20:38
1379 citiri
Udrea cauta parteneri privati pentru proiectul din Parang
Foto: Ziare.com/Marius Mitrache

Proiectul turistic de dezvoltare din Masivul Parang a carui valoare se ridica la 85 de milioane de euro are nevoie de parteneri privati.

Este opinia ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, intrucat aceasta investitie presupune "costuri foate mari".

"Proiectul de acolo (din Parang - n.r.) este unul amplu. Trebuie sa gasim parteneri privati pentru ca sunt costuri foarte mari, insa Valea Jiului are o sansa daca dezvolta turismul.

Cu toate criticile, cu toata opozitia, vom continua sa dezvoltam turismul in Valea Jiului ca alternativa economica pentru aceasta zona si cred ca exploatarea zonei pentru turismul montan si iubitorii de schi este o posibilitate pentru turismul din Hunedoara si nu numai", a declarat Udrea, prezenta, sambata, la Deva.

Referitor la celelalte doua statiuni montane din Valea Jiului, Pasul Vulcan si Straja, Elena Udrea sustine ca se vor uni.

Primaria Petrosani si firma Kranz Eurocenter au semnat, la inceputul lunii septembrie 2010, contractul de executie a lucrarilor in cadrul proiectului "Dezvoltarea domeniului schiabil in masivul Parang".

Proiectul presupune amenajarea mai multor partii de schi, in lungime de aproximativ 30 kilometri, care vor beneficia de sapte telescaune, sistem ticketing, cai de acces, tunuri de zapada artificiala, realizarea unui lac de acumulare, a unui centru de servicii turistice, spatii de alimentatie publica si de cazare.

Demararea investitiei a starnit insa un adevarat scandal mediatic, care a atras si atentia procurorilor anticoruptie, dupa ce firmei Kranz i s-au decontat lucrari de un milion de lei, care pe teren nu se regasesc.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#Udrea turism Parang, #Udrea Parang investitii, #Udrea Valea Jiului schi , #investitii