Ziare.com

UE propune noi reguli antifrauda pentru protejarea investitorilor

Sambata, 17 Iulie 2010, ora 23:35

   

UE propune noi reguli antifrauda pentru protejarea investitorilor
Uniunea Europeana a dezvaluit noi reguli privind protejarea investitorilor care pierd bani in urma investitiilor in schemele frauduloase. Comisia Europeana a propus reguli pentru a recastiga increderea consumatorilor in aceste timpuri pline cu scandaluri financiare si de criza economica.

Astfel, compensatia minima, acordata investitorilor care au pierdut bani din cauza "fraudei, proastei administratii sau erorilor operationale", ar urma sa fie marita de la 20.000 euro la 50.000 euro, scrie The Independent.

Daca o banca va falimenta, deponentii isi vor primi compensatiile in maxim sapte zile. S-a mai propus, deasemenea, ca garantia pentru depozite la 100.000 euro pe intreg teritoriul Uniunii Europene, asemeni celui din Irlanda.

Acestea vor standardiza regulile nationale din prezent, si ar insemna ca 95 din deponentii europeni si-ar primi banii inapoi daca o banca ar falimenta.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

In timpul crizei din 2008-2009, Uniunea Europeana a modificat rapid rezerva garantata pentru conturile deponentilor de la 20.000 euro la 50.000 euro, propunand in acelasi timp ca anul urmator aceasta garantie sa fie dublata.

Se doreste ducerea la acelasi standard a tuturor garantiilor bancare, in conditiile in care pe intinsul Uniunii Europene exista peste 40 de programe de acest gen.

"Consumatorii europeni merita mai mult. Ei au nevoie de o reasigurare ca economiile lor, investitiile si politele de asigurari sunt protejate indiferent in ce tara traiesc. Sugerez Parlamentului European si Consiliului Ministrilor sa faca progrese rapide in aprobarea acestui pachet legislativ" - Michel Barnier.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 750 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

normal

furtul dauneaza cel mai tare iar coruptia este o forma sofisticata de furt

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor