Warren Buffett avertizeaza: Stati departe de bitcoin! Ce riscuri vin din cauza Ucrainei

Vineri, 14 Martie 2014, ora 23:35
3725 citiri
Warren Buffett avertizeaza: Stati departe de bitcoin! Ce riscuri vin din cauza Ucrainei

Miliardarul american Warren Buffett a avertizat, vineri, impotriva cumpararii de monede virtuale bitcoin, afirmand ca acestea reprezinta "un miraj". De asemenea, a spus ca oamenii nu ar trebui sa vanda in graba din cauza situatiei tensionate din Ucraina.

Intr-un interviu acordat CNBC, vineri dimineata, Buffett i-a sfatuit pe oameni sa "stea deoparte" de bitcoin, deoarece moneda virtuala este "un miraj" fara o valoare intrinseca, cu toate ca este o cale eficienta de a transfera dolari.

Dar, spune miliardarul american, asa sunt si cecurile bancare si ordinele de plata: "Sper ca bitcoin sa devina un mod mai bun de a o face (transfer de bani - n.red.) ".

Nouriel Roubini ataca Bitcoin: Este o schema Ponzi! Un paravan pentru activitati ilegale

De asemenea, intrebat daca temerile legate de situatia din Ucraina sunt justificate, Buffett a respins graba unor vanzari din aceasta cauza: "Nu stiu daca nu sunt justificate din punctul de vedere al pietei".

"Adica nu mi-am vandut ferma ieri din cauza asta (a temerilor fata de situatia din Ucraina - n.red.). Nu mi-am vandut proprietatea din apropiere (Universitatea New York), asa incat de ce mi-as vinde afacerile?", a explicat miliardarul american.

Acesta a prezis ca va fi o alta criza financiara "candva" in anii urmatori, care va soca pietele financiare, dar a afirmat ca nu crede ca acest lucru se va intampla curand.

In varsta de 83 de ani, Warren Buffett este al patrulea cel mai bogat om din lume, potrivit ultimului clasament Forbes, cu o avere de peste 58 de miliarde de dolari.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#Warren Buffett bitcoin, #Warren Buffet situatie Ucraina, #sfaturi Warren Buffett , #investitii
Comentarii
Poza memorex
memorex
rank 1
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Moneda virtuala este "un miraj"? Da', bursa ce-i? Şi totuşi merge