Cat te costa lunar o masina de 15.000 de euro, luata in leasing?

Autor: Paul Barbu - Redactor
Joi, 03 Martie 2011, ora 08:01
34195 citiri
Cat te costa lunar o masina de 15.000 de euro, luata in leasing?
Foto: rentcarsturkey.com

Desi vanzarile de autoturisme au scazut in 2010, leasing-ul pentru o masina inca mai atrage atentia doritorilor, chiar daca acest produs se adreseaza mai mult persoanelor juridice.

Astfel ca, am luat in calcul mai multe oferte de leasing auto, pentru o masina de 15.000 de euro, cu TVA inclus. Pentru a va putea bucura de asa ceva va trebui sa aveti, in primul rand un avans de peste 3.700 de euro si apoi sa fiti dispusi sa va legati de o institutie financiara nebancara (IFN) pentru 5 ani, potrivit Conso.ro.

Suma pe care majoritatea firmelor de leasing o finanteaza in cazul prezentat mai sus este de aproape 9.100 de euro, pe o perioada de 120 de luni.

EFG Leasing pare sa aiba cea mai buna oferta bazata de coordonatele cautate de noi. In acest caz, rata este de 228 euro. Pana la finele perioadei, veti avea de returnat maxim 14.000 euro. DAE pentru acest produs este de 9,55%.

Creditul are si un comisioan de administrare de 2%, iar pentru a-l accesa trebuie sa aveti un minim de 25% sau maxim 50%. Valoarea reziduala este de 0%. Iar pentru RCA si Casco va trebui sa apelati la Unita, Asiban, Generali sau Allianz Tiriac.

Gradul maxim de indatorare pe care-l permite firma este de 30%, cand vine vorba de persoanele fizice.

Comision de rambursare anticipata 0%

Raiffeisen Leasing are urmatoarea oferta ca avantaj, din punct de vedere al ratei. Aici rambursul lunar este de 230,8 euro. Suma totala pe care trebuia sa o dati inapoi pentru acest leasing este de 14.150 euro, in conditiile in care DAE se ridica la 10,10%.

Si in acest caz exista un comision de administrare, care este 2% din pretul de achizitie al autovehiculului, fara TVA. Daca la EFG Leasing comisionul de rambursare anticipata era cuprins intre 0,5% si 2%, cei de la Raiffeisen Leasing nu percep aceasta taxa.

Valoarea reziduala este de maxim 20%. Fiindca sunteti obligati sa aveti si RCA si Casco, firma va permite sa faceti la un asigurator pe care-l vreti dumneavoastra. Gradul maxim de indatorare acceptat de IFN este de 35%.

DAE cu aproape un procent mai mare

Oferta celor de la Porsche Leasing include o rata mai mare cu 1,50 de euro. Potrivit site-ului de specialitate, firma de leasing are un DAE mai mare decat precedenta oferta cu 0,99%.

Printre costurile pe are le veti avea de platit la acest leasing este si comisionul de administrare de 1,9% din valoarea masinii, fara TVA, si un comision de logistica, de 130 euro. Comisionul de rambursare anticipata este de 0%.

Un mare avantaj pentru cei are vor o masina si nu prea dispun de bani este ca aici avansul minim pe are trebuie sa-l prezentati este de 15%. Valoarea reziduala pentru oferta Porsche este de minim 100 de euro si maxim 20% din suma imprumutata. Gradul maxim de indatorare, 40%.

BRD Sogelease, cel mai mare avans

Daca mai toate ofertele prezentate spun ca au un curs de facturare al bancii de care sunt legate, cei de la BRD Sogelease spun ca al lor se face dupa cel al BNR, plus inca 1,5%.

Pentru ca nu este prea pretentioasa din punct de vedere al avansului, firma accepta un avans maxim pentru imprumut de 99%. Rata aici este de 239 de euro, iar DAE de 11,80%. La fel ca si la alte companii, pentru asigurari puteti sa va alegeti firma dorita.

UniCredit Leasing, ceva mai pretentiosi

Rata la aceasta firma ajunge la aproape 240 de euro, iar DAE este de 12,65%. Suma totala pe care o veti avea de rambursat va fi de 14.765 euro.

Cand vine vorba de comisioane, UniCredit Leasing are cu ce sa se laude. Pentru inceput, creditorul percepe o taxa de analiza de 2,5% din pretul de achizitie (platit la acordare). Apoi, mai este o taxa lunara de administrare de 0,08%. Pentru inmatricularea in circulatie, firma de leasing mai cere 200 de euro, fara TVA.

Pentru asigurarea masinii, creditorul are companii agreate, acestea fiind Allianz Tiriac, Generali sau Omniasig. Pentru taxa reziduala aveti de ales ori - 1% (inclusa in rate) sau 20% (achitata la finele contractului).

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#masina leasing oferta, #rata lunara taxa reziduala, #asigurare RCA Casco , #leasing