Leasing pentru o masina second-hand? Vezi cele mai bune oferte

Autor: Paul Barbu - Redactor
Miercuri, 23 Martie 2011, ora 07:29
8639 citiri
Leasing pentru o masina second-hand? Vezi cele mai bune oferte
Foto: desperateseller.co.uk

Cum criza economica a cam dat peste cap planurile romanilor, din punct de vedere al achizitiilor de automobile noi, o parte din ei s-au orientat spre a cumpara autovehicule rulate. Astfel, leasingul auto pentru masini second-hand a devenit o optiune viabila pentru doritori.

Ziare.com a comparat pentru dumneavoastra mai multe oferte de la institutiile financiare nebancare (IFN) pentru a vedea ce presupune un astfel de credit si ce costuri implica. Potrivit InfoBancare.ro, Atlassib Leasing va cere un avans cuprins intre 15% si 50%, iar finantarea creditului se poate intinde pana la 84 de luni, aceasta fiind una dintre cele mai mari perioade, daca nu chiar cea mai mare acceptata pentru un leasing.

Dobanda variaza intre 8,9% si 15,5%, in functie de bonitatea clientului. Compania percepe o taxa de operare de 2,5% din credit, in timp ce valoarea taxei reziduale este de minim 20%. Potrivit informatiilor de pe sursa mentionata, banca este in excelente relatii de colaborare cu dealerii de autoturisme precum Renault, Fiat, Peugeot, Volkswagen si Audi.

Comisioane in functie de durata creditului

O alta companie, Midocar Leasing, accepta un avans cuprins intre aceleasi procente, insa perioada maxima de creditare nu este decat de 60 de luni. Compania are si asiguratori alaturi de care prefera sa lucreze. Astfel, pentru cumpararea unei polite, veti fi indemnat catre Generali Asigurari si Allianz Tiriac. Dobanda de la care se pleaca pentru credit este de 8,5% si poate creste in functie de bonitatea clientului.

Taxa de operare variaza si ea, dar in functie de durata leasingului. Aceasta este 2% daca imprumutul luat este pe o perioada de pana la 3 ani si 2,3% din pretul de achizitie al masinii, daca acesta dureaza intre 4 si 5 ani. Mai exista si un comision de prestari servicii logistica (RAR, inmatriculare, radiere, inregistrare fiscala) de 185 de euro plus TVA.

Conditii speciale la GE Money

Ge Money va finanteaza pentru cumpararea unei masini rulate pe o perioada de maxim 48 luni, dar in anumite conditii. Perioada pentru care se acorda finantarea plus vechimea autoturismului nu trebuie sa depaseasca 6 ani, iar vechimea autovehiculului nu trebuie sa depaseasca 3 ani. Firma de leasing in cauza are si ea asiguratori agreati, printre acestia numarandu-se Allianz-Tiriac, Groupama, Omniasig sau Astra Uniqa. Comisionul de administrare este de 2% din valoarea de achizitie sau minim 150 de euro.

Credit Europe Leasing este unul dintre cele mai pretentiosi creditori, pentru ca cere un avans minim pentru leasing de 30% din valoarea imprumutului. Perioada de creditare este intre 12 si 36 de luni, cat despre automobil, acesta nu trebuie sa fie mai vechi de 3 ani, daca vreti sa fiti finantati pentru el.

Sursa mentionata mai sus nu a afisat nicio informartie despre costurile pe care acest leasing le implica, dar se precizeaza ca raspunsul de finantare va veni in maxim 24 de ore de la depunerea dosarului complet.

Mai rapizi decat ei sunt cei de la OTP Leasing, care spun ca timpul lor de raspuns este de 12 ore.

BRD Sogeleas nu are limita de finantare

Perioada de creditare la BRD Sogeleas este de 60 de luni si porneste de la un imprumut minim de 5.000 de euro. Dobanda se calculeaza in functie de bunul finantat si structura finantarii. In plus, se percepe o taxa de administrare de 2%.

In schimb, Asirom Leasing ofera o dobanda de 8,5%, pe o perioada maxima de creditare de 4 ani. Taxa de management pentru dosar este de 2-3% din pretul de achizitie al masinii.

Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Apple se pregătește să aducă pe piață modelele iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max în două noi opțiuni de culoare: Desert Titanium și Titanium Grey, potrivit ultimelor informații...
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Sergiu Vasilescu, unul dintre cei mai cunoscuți avocați din România, specializați în fiscalitate, respectiv în crypto, avertizează cu privire la pericolul iminent cu care se vor confrunta...
#leasing auto second hand, #asigurari masini , #leasing