Piata de leasing ar putea creste in 2011 cu 30%

Joi, 03 Februarie 2011, ora 10:21
2255 citiri
Piata de leasing ar putea creste in 2011 cu 30%
Foto: Arhiva

Dupa ce a atins minimul ultimilor trei ani in 2010, piata de leasing va creste in acest an cu pana la 30%. Totusi, nivelul maxim din 2007 va fi atins cel mai devreme peste cinci ani.

"Anul acesta ne asteptam, pentru prima data, la o crestere treptata si la redresarea pietei. Din punctul nostru de vedere, piata va recupera teritoriul pierdut treptat, astfel ca ne asteptam sa atingem nivelul din 2007-2008 prin 2016-2017", au declarat reprezentantii Porsche Leasing pentru Capital.

Si reprezentantii UniCredit Leasing estimeaza pentru 2011 un nivel de finantare superior celui din 2010, de aproximativ 240 milioane de euro. Acestia preconizeaza, insa, o scadere a ponderii sectorului auto si o crestere in sectoarele industriale diversificate, sectorul medical privat si, nu in ultimul rand, in agricultura.

Cei de la BT Leasing sustin ca deciziile Guvernului au intarziat revenirea pietei si a obligat companiile sa regandeasca finantarile. Ei au adaugat ca in 2011 vor exista doua componente clare de abordare: clientii mari, mult mai maturi, si segmentul IMM.

De asemenea, piata de leasing a indicat si noi tendinte in finantarea unor sectoare cum este cel imobiliar.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#leasing 2011, #piata leasing revenire, #finantare leasing , #leasing