Constructiile si Serviciile domina piata achizitiilor publice

Marti, 06 August 2013, ora 08:37
1378 citiri
Constructiile si Serviciile domina piata achizitiilor publice

Una din 3 licitatii de achizitii este o licitatie din domeniul Constructiilor, asa arata cel mai recent studiul facut de licitatia.ro privind cererea din sectorul public din primele 6 luni ale anului 2013.

Licitatiile publice din domeniul constructiilor domina piata cererii de achizitii publice cu o pondere de 33% fata de totalul licitatiilor publicate. Aici intra licitatiile de achizitii lucrari de constructii, reparatii, intretineri, lucrari de instalatii, materiale de constructii, lucrari de drumuri si poduri si autostrazi.

Pe locul 2, dupa sectorul constructiilor, este sectorul serviciilor, cu o cota de 27% din totalul licitatiilor. Putem observa o dezvoltare a acestui sector in ultimii ani prin cresterea cererii de servicii pe piata achizitiilor publice.

Cele mai cautate servicii in achizitiile publice ale statului sunt cele de curatenie, salubrizare, servicii financiare si de asigurare, publicitate si consultanta.

*Perioada analizata "01.01.13-30.06.13" - Au fost analizate doar licitatiile de achizitii publice. Nu au fost incluse cumpararile directe.

Licitatiile publice din domeniul IT si cel Medical au cate 8% din totalul achizitiilor publicate.

Achizitiile de Auto au scazut in ultimii ani ajungand sa aiba o cota de doar 4% din totalul licitatiilor, si aici jumate din licitatii sunt de achizitii piese, service, reparatii si intretinere auto.

O cota de 4% au si cererile de achizitii publice din categoria petrol si gaze aici fiind incluse atat licitatiile publice de achizitii produse petroliere cat si produse chimice si coloranti.

Achizitia de Mobilier are o pondere de doar 2% din totalul cererii din secorul public, aceasta cerere mentinanduse constanta in ultimii 2 ani.

In categoria Alte Produse cu o cota de 14%, au fost incluse produsele alimentar, textile, echipamente de protectie, echipamnete de laborator etc.

Licitatia.ro - lider in domeniul Monitorizarii Licitatiilor Publice din Romania!

Facilitati oferite abonatilor www.licitatia.ro:

  1. Acces la toate licitatiile publicate in SEAP, Monitorul Oficial VI, BRM, ZIARE.
  2. Alerte zilnice pe e-mail cu toate licitatiile publicate in ziua respectiva.
  3. Acces la licitatii din Romania, UE, si la Castigatorii licitatiilor din Romania.
  4. Acces la Caiete de sarcini, Documentatii, Textul integral al licitatiilor de achizitii.
  5. Serviciu suport online pentru abonati

Alertele zilnice trimise contin informatii personalizate, ceea ce ofera o imagine de ansamblu asupra posibilitatilor de crestere persoanelor din conducere, astfel putand sa filtreze informatiile care sunt importante cu adevarat si luarea deciziilor rapid si corect.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
După eliminarea controalelor vamale aeriene și maritime cu Spațiul Schengen pentru România, la 31 martie 2024, a revenit în discuție subiectul pierderilor enorme suferite de transportatori,...
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Tehnologia de suplimentare a memoriei RAM, cunoscută sub numele de RAM Plus la telefoanele Samsung și RAM Boost pentru alte dispozitive cu sistem Android, este promovată ca o soluție...
#piata achizitiilor publice, #studiu licitatia ro , #licitatii