Afaceri pe timp de criza: Magazine second hand si anticariate

Marti, 06 Octombrie 2009, ora 12:41
7388 citiri
Afaceri pe timp de criza: Magazine second hand si anticariate
Foto: Zimbio

Daca majoritatea patronilor au vazut cum vanzarile au scazut si cu 40% in aceasta perioada, exista unele afaceri care, pe timp de criza prospera, cum ar fi magazinele second-hand.

Pe masura ce criza sapa adanc in bugetele oamenilor de rand, acestia sunt tot mai dispusi sa parcurga distante mari prin oras, cautand cel mai bun pret. Astfel, magazinele de discount-uri sau cele second-hand au tot mai multi clienti, informeaza Reuters.

Asociatia Nationala pentru Second-Hand si Economate, considerata cea mai mare asociate de comert second-hand, a anuntat ca un sondaj printre mebrii sai realizat in 2009 a aratat ca vanzarile au crescut.

61% dintre membri au declarat ca vanzarile au crescut, in medie, cu 31%, 11% au declarat ca vanzarile sunt la fel iar 14% au declarat ca vanzarile au scazut.

Alte afaceri care au succes pe timp de criza sunt anticariatele, unele dintre ele planificand extinderi si investitii masive, pe baza profiturilor realizate in aceasta perioada. Se pare ca oamenii sunt tot mai dispusi sa-si vanda cartile vechi de prin casa pentru a face rost de benzina sau alte produse, motiv pentru care anticariatele cumpara, dar si vand mai mult.

Magazinele second-hand care au reusit sa isi "rafineze" imaginea, creand o atmosfera de butic, au un si mai mare succes.

"My Sister's Closet", un lant de 10 magazine din Phoenix, vinde haine create de designeri cunoscuti, insa "reciclate". Hainele sunt de buna calitate, iar atmosfera invita clientii sa cumpere, fara sa aiba aerul intunecat si trist al unui magazin obisnuit second-hand.

Magazinul fondat de Anne Sinner impreuna cu surorile ei, Jenny si Tess, vinde haine "de firma" la preturi cu pana la 70% mai mici decat la alte magazine, care au mai fost purtate. Afacerea s-a extins, fiind deschise ulterior un magazin de haine pentru copii si o consignatie pentru mobilier, pe acelasi model.

Surorile Sinner, care conduc afacerea, spun ca vanzarile au crescut cu 20%. Ele indeamna clientii sa vina cu lucrurile de care nu mai au nevoie la magazin, unde pot sa le vanda.

Intrebate daca afacerile le vor merge la fel de bine si cand economia isi va reveni, ele spun ca da. "Credem ca aceasta situatie va continua pentru ca oamenii au inteles ca este o modalitate de a face bani, iar economiile sunt atractive", spune Anne Sinner.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#magazine second hand, #afaceri criza, #crestere vanzari , #magazine