Cele mai spectaculoase mall-uri din lume (Galerie foto)

Luni, 27 Decembrie 2010, ora 08:55
5754 citiri
Cele mai spectaculoase mall-uri din lume (Galerie foto)
Foto: Business Insider

Daca pentru un mall din Romania e suficient sa aiba multe magazine si restaurante pentru a avea succes, in alte tari ele trebuie sa fie mai mult decat un loc pentru cumparaturi pentru a atrage grupuri mari de clienti.

Cele mai "tari" mall-uri din lume sunt locuri in care pot fi petrecute si vacante deoarece au inclusiv capele pentru oficierea nuntilor si partii de schi, potrivit Business Insider.

Dubai Mall este cel mai mare mall din lume cu peste 1,1 milioane de metri patrati. Deschis in 2008, el are 1.200 de magazine si un acvariu care a intrat in Cartea Recordurilor.

De asemenea, in mall se mai gasesc un patinoar, un hotel de lux cu 250 de camere, cinematograf cu 22 de sali si 120 de restaurante si cafenele.

Dubai Mall este format de fapt din mai multe mall-uri, avand mai multe zone tematice numite Gold Souk, Fashion Island sau The Grove.

Foto: dailymail.co.uk

West Edmonton Mall din Alberta, Canada, are peste 350.000 de metri patrati, fiind al cincilea ca marime din lume si primul din American de Nord. In el se gaseste cel mai mare parc acvatic acoperit din lume si cea mai mare piscina cu valuri din lume. De asemenea, mall-ul are inclusiv un roller coaster si un lac in care se afla foci.

Construit in 1981, mall-ul din Alberta are peste 800 de magazine si parcare pentru mai mult de 20.000 de masini, un hotel, poligon de trageri cinematografe, un teatru, patru posturi de radio si o capela.

Foto: hubpages.com

Tot in Dubai se gaseste si Wafi Mall de 80.000 de metri patrati, inspirat in intregime de Egiptul antic.Chiar daca totul a fost construit in forma de piramida, mall-ul este cunoscut ca unul select.

Mall-ul Wafi a fost deschis in 2001 si are 1.000 de locuri de parcare, 350 de magazine asezate pe 5 etaje, restaurante, un parc de distractii tematic si un spa.

Foto: famedubai.com

Tokio Midtownare peste 560.000 de metri patrati si se afla chiar in inima celei mai dezvoltate zone din capitala japoneza. Proiectul in valoare de 3 miliarde de dolari include birouri, locuinte, magazine, un hotel si zona de relaxare, dar si cea mai inalta cladire din Tokio.

Foto: bartman905.wordpress.com

Villagio Mall din Doha are aproximativ 93.000 de metri patrati si le da senzatia cumparatorilor ca se plimba sub cerul liber. Cei care obosesc pot chiar sa ia o gondola pana la urmatorul magazin deoarece prin mall trece si un canal

De asemenea, Villagio are mai multe zone amenajate in functie de perioada zilei, 220 de magazine, un cinematograf cu 13 sali IMAX 3D si patinoar. Planurile de viitor includ construirea unui roller coaster.

Foto: nytimes.com

Mall of Emirates, tot din Dubai, are 223.000 de metri patrati, multe magazine, sali de cinema si un teatru, dar este cunoscut datorita partiei de schi construita in interior. Fiind prima partie de schi acoperita din Orientul Mijlociu si una dintre cele mai mari din lume, ea ajuta Mall of the Emirates sa se separe de restul mall-urilor luxoase construite in Dubai sa in alte emirate.

In mall se afla si un parc tematic numit Magic Planet, care are si primul cinematograf 4D din Emirate.

Foto: Wikipedia

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#Mall Dubai, #cel mai mare mall , #magazine