Ziare.com
Tu stii ce mananci
Cum s-a ales Selgros cu o amenda de 105.000 de lei si a ramas fara 20 de tone de peste
Campanie de informare si constientizare a importantei de a cunoaste ce mancam si a impactului pe care il au anumite alimente sau ingrediente asupra sanatatii noastre

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului (ANPC) a amendat Selgros din cauza ca lantul de magazine nu avea echipamentele necesare pentru congelarea corecta a pestelui. In plus - si din cauza ca parte din produse erau recongelate - inspectorii au retras de la comercializare 20 de tone de peste si produse din peste.

ANPC transmite ca - in cadrul unei serii de controale pe care le desfasoara in marile magazine - a descoperit ca Selgros nu respecta o serie de reguli si vinde produse neconforme.

Printre problemele constatate s-a numarat faptul ca baby caracatita si unele cantitati de fructe de mare erau incarcate cu gheata (din cauza dezghetarii si recongelarii), iar unele produse piscicole nu erau insotite de date cu privire la temperatura la care erau depozitate.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

In plus, Selgros desfasura "activitati de congelare peste proaspat fara a indeplini cerintele prevazute de Regulamentul 853/2004, respectiv existenta in dotare a echipamentelor de congelare cu putere suficienta pentru ca produsele sa fie aduse repede la - 18 grade Celsius", a transmis ANPC la solicitarea Ziare.com.

Si, tot potrivit ANPC, Selgros nu dispunea de instalatii frigorifice care sa asigure depozitarea produselor la o temperatura de -18 grade Celsius.

"Actiunea (de control - n.red.) nu s-a desfasurat doar in Bucuresti, ci si in Constanta, in Brasov si in alte judete. Ulterior, am discutat cu cei de la Selgros, care au transmis ca si-au comandat abatisoare. Acestea sunt niste echipamente care sa asigure congelarea produselor in conditii optime", a spus Horia Constantinescu, seful ANPC.

Oricum, Selgros s-a ales cu o amenda de 105.000 de lei si a ramas fara 20 de tone de peste (cantitate oprita definitiv la comercializare de inspectorii ANPC).

Articolul face parte din campania Ziare.com Tu stii ce mananci?- o campanie de informare si constientizare a importantei de a cunoaste ce mancam si a impactului pe care il au anumite alimente sau ingrediente asupra sanatatii noastre.

De ce este important ca pe fiecare produs sa existe lizibil o lista cu toate ingredientele continute, dar si cu orice alt element (tip de procesare, ambalare etc.) care ne-ar putea afecta sanatatea?

Ce inseamna ingredientele sau mentiunile trecute pe eticheta? Ce spun studiile despre impactul diferitelor alimente sau ingrediente asupra sanatatii? Sunt intrebari la care vom raspunde in cadrul acestei campanii.

Daca aveti si voi intrebari sau vreti sa ne semnalati nereguli pe care le intalniti in magazinele din care va faceti cumparaturile, trimiteti un mail pe adresa viatasanatoasa@ziare.com.

Fiti parte din aceasta campanie, care militeaza pentru o viata sanatoasa!
Articol citit de 9313 ori
Ti-a placut articolul?
Tweet
Citeste mai multe despre Selgros amenda Protectia Consumatorului Selgros peste recongelat Selgros amenda peste recongelat
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor