Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

De unde se imbraca romanii si cat de des isi cumpara haine - Top 5 branduri preferate

Marti, 16 Decembrie 2014, ora 23:21
13405 citiri
De unde se imbraca romanii si cat de des isi cumpara haine - Top 5 branduri preferate
Foto: Focus Energetic

Un sfert dintre romani isi cumpara imbracaminte o data la 2-3 luni, prefera mall-urile si produsele retelelor de fashion cunoscute, in top cinci aflandu-se H&M, Kenvelo, Zara, C&A si Bershka, potrivit unui studiu GfK.

Grupele de varsta care cumpara cel mai des, uneori chiar mai des de o data pe luna, sunt persoanele intre 18 si 34 de ani.

Peste 70% dintre cei care isi iau haine minim o data la 3 luni fac achizitia la mall, in timp ce din magazinele stradale de profil doar 50% dintre respondenti cumpara atat de des.

New Yorker vrea 50 de magazine in Romania

Bucurestiul este orasul cu cele mai multe mall-uri, iar acest tip de centru comercial este locul preferat de locuitorii capitalei pentru achizitionarea articolelor de imbracaminte si incaltaminte pentru peste 45% dintre participantii la studiul GfK.

Imaginea difera fata de orasele mari, unde mai putin de 30% dintre cumparatori viziteaza frecvent mall-urile pentru achizitii de haine, dar si fata de orasele sub 200.000 de locuitori, unde locurile dedicate unor astfel de cumparaturi sunt fie magazinele de profil situate la strada, fie pietele/ tarabele cu imbracaminte.

Vanzarile online de articole de imbracaminte sunt mult mai bine reprezentate in Bucuresti fata de restul tarii - 11% din bucuresteni afirma ca isi cumpara des haine online, fata de doar 5% in restul tarii.

De asemenea, o treime dintre cei intervievati sustin ca asteapta perioada promotiilor pentru a-si cumpara articole vestimentare.

H&M are rezultate mai proaste decat estimarile

Intrebati despre suma pe care au cheltuit-o pe imbracaminte sau incaltaminte in ultima luna, peste 15% dintre romanii din urban au declarat ca au cheltuit peste 200 de lei, media fiind ridicata de catre bucuresteni - 22% dintre ei au facut achizitii care depasesc aceasta valoare.

Marcile cunoscute sunt prima optiune cand este vorba de improspatarea garderobei, atat pentru cei foarte tineri, dar si pentru cei de varsta medie, peste 50% spunand ca prefera sa isi cumpere produse ale marilor lanturi de branduri.

Marci preferate

H&M conduce in topul celor mai frecventate magazine de brand, la nivel national, dar si in Capitala. Celelalte magazine de profil care conduc in topul preferintelor (cel mai frecvent vizitate) in orasele mari si in Bucuresti sunt, in ordine, Kenvelo, Zara, C&A, Bershka, Pull&Bear, New Yorker, Stradivarius, Mango si Koton.

Studiul a fost realizat de GfK Romania pe un esantion de 1.000 de respondenti din toata tara, cu varsta de peste 15 ani. Metoda folosita este cea a interviurilor fata in fata.

Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
Numărul românilor care vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Numărul românilor care vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Un număr tot mai mic de români caută un loc de munca în altă țară și numărul este în scădere de șase ani. Un studiu realizat la nivel global a dezvăluit că românii ar prefera să...
#imbracaminte romani, #haine romani, #magazine preferate romani , #magazine