In recesiune, numarul magazinelor care vand biciclete s-a triplat in Romania

Duminica, 16 Mai 2010, ora 12:19
2473 citiri
In recesiune, numarul magazinelor care vand biciclete s-a triplat in Romania
Foto: Adevarul

In plina criza economica, numarul magazinelor specializate in vanzarea bicicletelor s-a triplat, aparand si mai multe centre de inchiriere gratuita. Semn ca ceva s-a schimbat, in fata cladirilor de birouri au inceput sa apara rasteluri.

Desi suntem departe de media din UE la capitolul biciclete la mia de locuitori si stam foarte prost la capitolul piste speciale pentru biciclisti, numai in Bucuresti s-au deschis cinci noi magazine de biciclete in ultimele doua luni, a declarat pentru Capital Tereza Valcan, managing partner la Oxygen Public Relations.

In Capitala, sunt acum circa 50 de magazine de specialitate, estimeaza Vlad Oraseanu, manager la compania Doua Roti.

Pentru firma pe care o conduce, el prognozeaza o cifra de afaceri de circa 1,5 milioane de euro in 2010, in crestere fata de anul trecut, cand a avut vanzari de un milion de euro, dar inca sub nivelul anului 2008, cand a avut afaceri de 2,3 milioane de euro.

Si asta pentru ca, evident, nici acest sector nu a fost ferit de criza economica, fapt certificat si de Mircea Florescu, proprietarul companiei AsSport Florescu.

"Am avut un hop financiar din cauza blocarii creditarii, pe care l-am trecut, dar care s-a resimtit in cifra de afaceri. Practic, am avut anul trecut o scadere de circa 10% fata de anul 2008, dar speram ca anul asta sa fim cel putin la nivelul anului 2008", a declarat el pentru Capital.

Firma sa a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de circa doua milioane de euro, iar rata de profitabilitate poate atinge 8%-10%.

In Capitala vor fi deschise si trei noi centre de inchiriere gratuita de biciclete, in Parcul Herastrau si in Parcul Tineretului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
#magazine biciclete, #piata biciclete recesiune, #criza economica biciclete, #centre inchiriere gratuita biciclete , #magazine