Kingfisher, compania care detine reteaua Brico Depot, a cumparat Praktiker Romania

Miercuri, 02 August 2017, ora 20:21
6343 citiri
Kingfisher, compania care detine reteaua Brico Depot, a cumparat Praktiker Romania
Foto: site Praktiker

Kingfisher, unul dintre liderii pietei de bricolaj si amenajari interioare din Europa si compania mama a Brico Depot Romania, a anuntat miercuri ca a semnat contractul de achizitie a 100% din actiunile Praktiker Romania.

"Romania are o piata de bricolaj si amenajari interioare atractiva, in crestere, si am avut mereu intentia ca pe termen mediu sa ne crestem cota de piata. Sub rezerva aprobarii Consiliului Concurentei, achizitia strategica a Praktiker Romania, impreuna cu structura magazinelor Brico Depot, ne ofera o prezenta puternica in toata tara", a declarat directorul general al Brico Depot Romania, Adela Smeu.

In prezent, trei companii autohtone - Dedeman, Arabesque si Ambient - isi disputa piata locala cu cinci multinationale - Praktiker, Kingfisher (a cumparat Bricostore), Leroy Merlin (a cumparat bauMax), Hornbach si Mr. Bricolage.

Bricostore Romania, compania care opereaza lantul de magazine de bricolaj Brico Depot si care a fost achizitionata de Kingfisher, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de peste 657 milioane de lei (146 de milioane de euro), in crestere cu 8% fata de 2015.

Compania si-a diminuat pierderile de la 119 milioane de lei (26,8 milioane de euro) in 2015, la 36 de milioane de lei (8 milioane de euro) in 2016.

Anul trecut, compania a redus numarul de angajati la 840 de persoane, de la 1.075 de salariati in 2015.

Brico Depot are 15 magazine in Romania si aproximativ 900 de angajati.

Praktiker Romania a inregistrat in 2016 afaceri de 627 milioane lei (139 milioane euro), in crestere cu 3,3% fata de 2015, potrivit bilantului depus la Ministerul Finantelor.

In 2016, retailerul a inregistrat pierderi de 2,5 milioane euro, la fel ca si in 2015, dupa ce in 2014 a raportat un profit de peste 20,4 milioane euro.

Praktiker a anuntat in martie ca pana la finalul acestui an intentioneaza sa ajunga la 20 de magazine modernizate si redeschise, din cele 27 existente la nivel national.

In prezent, Praktiker are 1.700 de angajati in cele 23 de orase unde exista unitati de vanzare si o oferta de 400 de locuri de munca disponibile.

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Economia României mai face un pas spre media europeană și depășește Ungaria în termeni de PIB pe cap de locuitor
Economia României mai face un pas spre media europeană și depășește Ungaria în termeni de PIB pe cap de locuitor
România urcă o poziție în clasamentul european al produsului intern brut per cap de locuitor. Astfel, România depășește Ungaria și ajunge la 78% din media europeană, după o creștere cu...
#Bricostore cumpara Praktiker , #magazine