Protestul fara precedent al transportatorilor - vom ramane fara mancare pe rafturile magazinelor?

Luni, 09 Decembrie 2013, ora 16:49
2954 citiri
Protestul fara precedent al transportatorilor - vom ramane fara mancare pe rafturile magazinelor?

Protestul transportatorilor, care a debutat luni prin sistarea activitatii si blocarea unor artere importante din mai multe orase ale tarii, a provocat deja o stare de ingrijorare in randul lanturilor de magazine, care se tem ca in curand vor ramane fara produsele necesare in depozit.

"In acest moment ne ocupam cu partea logistica. Concret, incercam sa-i coordonam pe transportatori, deoarece magazinele si ambasadele au inceput sa sune sa intrebe de ce nu mai ajung TIR-urile cu marfa. Noi facem de fapt legatura intre transportatori si reprezentantii lanturilor de magazine si ai ambasadelor", a declarat Lorina Neagu, coordonatorul Biroului de presa al Confederatiei Nationale Rutiere (CNR) - organizatorul actiunii de protest.

In context, Asociatia Marilor Retele Comerciale din Romania (AMRCR) si-a exprimat ingrijorarea in legatura cu efectele pe care le-ar putea avea recenta greva a transportatorilor.

"In prezent, retelele de magazine membre ale AMRCR au stocurile asigurate, insa daca greva va dura mai mult de doua zile putem anticipa ca vor aparea probleme in primul rand la produsele proaspete - legume, fructe, lapte, carne si peste, iar ulterior si stocurile celorlalte marfuri vor avea de suferit", a declarat Delia Nica, director executiv al AMRCR.

Asociatia este ingrijorata, totodata, de marirea accizelor la carburanti, unul dintre subiectele principale pentru care transportatorii au recurs la greva.

"Speram ca partile implicate sa identifice cat mai curand o solutie pentru aceasta problema. Dorim sa ii asiguram pe clientii nostri ca vom depune toate eforturile pentru ca eventualele efecte negative sa fie resimtite cat mai putin de catre acestia", se mai spune in comunicat.

15.000 de tiruri blocheaza drumurile - Acciza la combustibili a pus "sare pe rana"

Proteste de amploare ale transportatorilor

Actiunea de protest a transportatorilor a perturbat traficul rutier in jurul principalelor orase din tara, in unele cazuri fiind vorba de blocarea totala a circulatiei rutiere pentru un anumit interval de timp, cum este de exemplu, cazul Sibiului.

Potrivit politiei locale, aproximativ 120 de TIR-uri stationate au blocat luni dimineata, timp de o ora, traficul rutier pe centura ocolitoare a municipiului Sibiu, parte din Autostrada A1, in zona localitatii Cristian (judetul Sibiu).

De asemenea, zeci de TIR-uri sunt in continuare trase pe dreapta, pe soseaua de centura a Timisoarei, la iesirea spre Lugoj, fara sa blocheze circulatia, soferii participand la greva declansata luni de transportatori.

In cazul municipiului Satu Mare, aproximativ 150 de TIR-uri au fost oprite, luni dimineata, la intrarea in vama Petea si la iesirea din oras, transportatorii protestand fata de noua taxa pe combustibil anuntata de Guvern.

Potrivit lui Augustin Hagiu, presedintele CNR, peste 86.000 de camioane ar putea ramane pe loc, incepand de luni, in urma deciziei transportatorilor de a-si opri activitatea pe termen nelimitat, nemultumiti de atitudinea recenta a ministerului de resort.

"Ministerul Transportatorilor nu si-a respectat, in ultima perioada, angajamentele in ceea ce priveste imbunatatirea contextului legislativ in care transportatorii isi desfasoara activitatea. Tocmai de aceea, noi speram ca incepand de luni, 9 noiembrie, peste 86.000 de camioane vor ramane pe loc la nivelul intregii tari, actiunea urmand sa continue pe termen nelimitat", a afirmat Augustin Hagiu.

Transportatorii rutieri de marfuri reclama, totodata, masura anuntata de Guvern, de scumpire a carburantilor, o data prin cresterea accizei, dar si prin noua taxa de 7 eurocenti + TVA, introdusa in pretul carburantilor.

Ramane de vazut daca recentul anunt al premierului Victor Ponta, conform caruia acciza de 7 eurocenti va fi aplicata acum doar la benzina si abia peste 3 luni si la motorina, ii va face pe transportatori sa renunte la protest.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#protest transportatori alimentare magazine, #protest transportatori, #transportatori mancare magazine , #magazine
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
ponta a "rezolvat" problema voastra ! va trosneste peste trei luni !
C
Cronos
rank 3
Ponta are impresia ca toti Romanii sunt Panait!!